Isolatie Neder-Betuwe

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Neder-Betuwe? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als bijv. isolatie van de bodem en radiatorfolie plaatsen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand check je uiteenlopende informatie over isolatie Neder-Betuwe. We zoomen in op items als isolatie van buitenmuren en XPS Isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-neder-betuwe-4043

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Groene investering
 • Weinig geluid in de woning
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieGelderland
GemeenteNeder-Betuwe
Postcode4043
Netnummer0488 (+31488)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand lees jij de populairste werkzaamheden om je woning in Neder-Betuwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Neder-Betuwe is goed te betalen (plusminus € 970 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €290 per jaar (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De prijzen fluctueren rond de €1725 en de winst ligt rond de €235, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, steenwol, dekens, glaswol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Neder-Betuwe kost plusminus €4850. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11700. Het voordeel is ong. €970, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verscheidene aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder beoordelen we de interessantste opties.

 • Garage isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Neder-Betuwe (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Neder-Betuwe isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €850 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand komen we met de gemiddelde kosten zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Neder-Betuwe. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3350)
€625
(€6800)
€1050
(€9500)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€245
(€2600)
€385
(€2850)
Spouwmuur€365
(€1250)
€730
(€2750)
€950
(€3525)
HR++ glas€250
(€2125)
€300
(€3775)
€385
(€4750)
isolatie neder-betuwe 4043

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Neder-Betuwe?

Waarom mijn woning in Neder-Betuwe isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3200 en geeft een besparing van €200 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitgebreide activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Formido, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Neder-Betuwe

Met behulp van opties voor subsidie wordt woningisolatie nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik? Een landelijke subsidie op isolatie bestaat niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 25 procent van de kosten zijn terug te vragen.
 • De conditie is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Neder-Betuwe een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.nederbetuwe.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Neder-Betuwe
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door te isoleren. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Neder-Betuwe. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Aan de hand van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Neder-Betuwe wat conformeert aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Neder-Betuwe voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Neder-Betuwe. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettige leefomgeving. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen