Isolatie Bronckhorst

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Bronckhorst? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als binnenmuren isoleren en radiatorisolatie worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Bronckhorst. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en XPS Isolatie. Direct actie ondernemen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-bronckhorst-7221

 • Hoog rendement
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Gereduceerde CO-2 uitstoot
 • Kan snel aangebracht worden
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieGelderland
GemeenteBronckhorst
Postcode7221
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31750 M3
Stroomverbruik kWh3290 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina achterhaal jij de populairste manieren om jouw woning in Bronckhorst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bronckhorst is goed te betalen (al vanaf € 710 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een significant lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1875 en het resultaat is zo’n €285, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De meeste daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Bronckhorst kost +/- €5350. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1210. De besparing loopt op tot €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11900. Het rendement is om en nabij €760 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens kennen we nog meer alternatieve werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bronckhorst (juni 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Woning Bronckhorst isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2300 m3. Dat is dus al gauw €850 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de totale kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Bronckhorst. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3950)
€765
(€5950)
€960
(€8200)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€230
(€2450)
€400
(€3050)
Spouwmuur€190
(€900)
€420
(€2400)
€870
(€3425)
HR++ glas€215
(€2075)
€310
(€3325)
€430
(€4700)
isolatie bronckhorst 7221

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Bronckhorst?

Waarom mijn woning in Bronckhorst isoleren?

Een degelijke woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook zal het comfort hoger worden: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800 en geeft een besparing van €250 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene optie is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote activiteiten als gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je kort & bondige info over veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Multimate, Formido, Hubo, Gamma, Karwei. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bronckhorst

Met behulp van subsidies wordt een huis isoleren lucratiever. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De eis is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Bronckhorst een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bronckhorst.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bronckhorst
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Bronckhorst. Andere mogelijkheden zijn Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Bronckhorst wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan analyseer je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, oude muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Bronckhorst voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Bronckhorst. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een prettig wooncomfort en bespaart veel energie. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen