Isolatie Berg en Dal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Berg en Dal? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een paar maatregelen zoals isolatie van de spouwmuur of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl lees je waardevolle informatie over isolatie Berg en Dal. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals tochtprofielen en stappenplan woningisolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-berg-en-dal-6571

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig klimaat in huis
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Stiller in de woning
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieGelderland
GemeenteBerg en Dal
Postcode6571
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand ontdek je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Berg en Dal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning verliest niet onnodig warmte met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Berg en Dal is voordeling (vanaf plusminus € 840 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €230 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten variëren rond €2000 en de besparing op de energienota loopt op tot €255 op jaarbasis. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Berg en Dal kost doorgaans €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1220. Je energiekosten dalen flink, tot wel €730 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11000. Het voordeel is plusminus €800 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we verschillende mogelijke alternatieven. Hieronder bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Berg en Dal (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of een energiezuinige wereld? Woning Berg en Dal isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. Dat komt neer op €1300 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Berg en Dal. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3350)
€855
(€6700)
€920
(€9500)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€250
(€1700)
€400
(€3600)
Spouwmuur€335
(€1375)
€700
(€2650)
€880
(€3125)
HR++ glas€230
(€2150)
€290
(€3900)
€410
(€5375)
isolatie berg-en-dal 6571

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Berg en Dal?

Waarom mijn woning in Berg en Dal isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Greenchoice of Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een aangename leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3725 en geeft een besparing van €300 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen zoals isoleren van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. In de box hieronder ontdek je praktische info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Praxis, Karwei, Multimate, Gamma, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Berg en Dal

Met behulp van een subsidie van de overheid wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 25% van de verkoopprijs krijg je weer terug.
 • De conditie is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Soms is er in Berg en Dal een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergendal.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Berg en Dal
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door het isoleren van je woning. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Berg en Dal. Bekijk ook eens GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Berg en Dal wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Berg en Dal voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Berg en Dal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettig binnenklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen