Isolatie Brummen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Brummen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Brummen. We zoomen in op thema’s als radiatorfolie aanbrengen en de groene lening. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-brummen-6971

 • Lagere maandlasten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Woning verwarmen met respect voor milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6971
Netnummer0575 (+31575)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh2980 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina tref jij de meest toegepaste werkzaamheden om jullie woning in Brummen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Brummen is interessant (vanaf ongeveer € 720 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten zijn ongeveer €1900 en het resultaat is zo’n €195 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Nederlandse daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Brummen kost doorgaans €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1200. De potentiële besparing ligt op €690 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13000. Daarmee bespaar je circa €990 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0kennen we nog meer mogelijke oplossingen. Hierna behandelen we de populairste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isolatie zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Brummen (juli 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en ook een duurzame gemeenschap? Woning Brummen isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat komt neer op €1075 per jaar. Op isolatierevolutie.nl kijken we naar de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Brummen. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3100)
€585
(€5850)
€1230
(€9300)
Vloerisolatie€155
(€1500)
€250
(€1750)
€345
(€2750)
Spouwmuur€190
(€1700)
€480
(€2050)
€860
(€3325)
HR++ glas€190
(€2825)
€320
(€3725)
€355
(€5100)
isolatie brummen 6971

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Brummen?

Waarom mijn woning in Brummen isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Essent en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3600 en geeft een besparing van €205 p/jaar. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote projecten als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Karwei, Hubo, Formido, Hornbach, Multimate. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Brummen

Door te profiteren van subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2017. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa 15 procent van de factuur mag je terug verwachten.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Brummen een lokaal subsidiepotje. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.brummen.nl voor meer informatie.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Brummen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Brummen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Brummen wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Via een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, gammele muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Brummen voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Brummen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen dragen bij aan een comfortabele leefomgeving en je verbruikt minder energie. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen