Isolatie Elburg

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Elburg? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een aantal stappen als binnenmuren isoleren of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl lees je handige informatie over isolatie Elburg. Denk aan items als warmtereflecterende folie en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-elburg-8081

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Je kunt klein beginnen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieGelderland
GemeenteElburg
Postcode8081
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3080 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op isolatierevolutie.nl tref je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Elburg te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Elburg kan erg voordelig beginnend bij € 980 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1825 en de besparing loopt op tot €225 per jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Elburg kost om en nabij de €4850. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal je alleen de materialen van €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11200. Het rendement is plusminus €920 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we allerlei interessante mogelijkheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele oplossingen.

 • Garage isolatie: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie schuur: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isoleren in Elburg (april 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een energiezuinige toekomst? Woning Elburg isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. Dat komt neer op €825 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de gemiddelde kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Elburg. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3150)
€785
(€4900)
€1000
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€205
(€1800)
€305
(€2800)
Spouwmuur€350
(€925)
€440
(€2575)
€945
(€3150)
HR++ glas€230
(€2025)
€310
(€4250)
€365
(€4450)
isolatie elburg 8081

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Elburg?

Waarom mijn woning in Elburg isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent of Powerpeers, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Uitvoerige werkzaamheden als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hieronder bekijk je een samenvatting van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Multimate, Hubo, Hornbach. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Elburg

Via opties voor subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Ongeveer 20 procent van de onkosten mag je terugvorderen.
 • Het is een must dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het lage (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Geregeld is er in Elburg een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.elburg.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Elburg
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Elburg. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Elburg wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Middels een warmtescan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, ouderwetse muren of lekkages. Informeer bij de isolatiedeskundige in Elburg voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Elburg. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en veel lagere gaskosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen