Isolatie Regio Noord-Holland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Noord-Holland? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een isolatiemaatregel zoals de schuur isoleren en naden en kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met uitgebreide informatie over isolatie Noord-Holland. Je leest uitvoerig over items als isolatie van binnenmuren en energiebespaarlening. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-noord-holland-noord-holland

  • Interessante jaarlijkse besparing
  • Een comfortabel klimaat in huis
  • Goed voor het klimaat
  • Brandbeschermend
  • Een keuze voor de toekomst

Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina achterhaal je de meest rendabele stappen om je woning in Noord-Holland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Noord-Holland is voordeling (om en nabij de € 940 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, isolatiechape, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Noord-Holland kost je zo’n €4700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1090. Je energiekosten dalen flink, tot wel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Daarmee bespaar je zo’n €920 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast zijn er allerlei alternatieve uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest interessante opties.

  • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
  • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
  • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
  • Isolatie van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
  • Isoleren kruipruimte: Minder muffe lucht in huis


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!

Bekijk de mogelijkheden in Aalsmeer, Alkmaar, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Bergen Noord-Holland, Beverwijk, Blaricum, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Diemen, Drechterland, Edam-Volendam, Enkhuizen, Gooise Meren, Haarlem, Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Heerhugowaard, Heiloo, Hilversum, Hollands Kroon, Hoorn, Huizen, Koggenland, Landsmeer, Langedijk, Medemblik, Oostzaan, Opmeer, Ouder-Amstel, Purmerend, Schagen, Stede Broec, Texel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen, Waterland, Weesp, Wijdemeren, Wormerland, Zaanstad, Zandvoort.