Isolatie Amsterdam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Amsterdam? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld de gevel isoleren en isolerende deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je handige informatie over isolatie Amsterdam. Bijvoorbeeld items als isolerende raambekleding en isolatieplan. Direct aan de slag? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-amsterdam-1001

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangename leefomgeving
 • Vermindering Milieu-impact
 • Meer stilte in huis
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAmsterdam
Postcode1001
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomverbruik kWh2160 kWh
Gemiddelde energierekening€104,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna zie je de meest populaire werkzaamheden om jullie woning in Amsterdam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Amsterdam kan erg voordelig (vanaf zo’n € 830 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €265 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor een warmere en drogere vloer en bespaart veel energie. De prijzen liggen rond €1625 en het bespaart circa €235 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Amsterdam kost ongeveer €5850. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1240. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Dit levert op grofweg €990 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog meer mogelijke vormen. In het volgende overzicht beoordelen we de populairste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Amsterdam (april 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een energiezuinige maatschappij? Woning Amsterdam isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Amsterdam. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3700)
€715
(€7300)
€1090
(€8550)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€260
(€1550)
€370
(€3400)
Spouwmuur€300
(€1525)
€750
(€2625)
€875
(€3075)
HR++ glas€220
(€1900)
€340
(€3700)
€355
(€4875)
isolatie amsterdam 1001

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over de isolatiespecialist in Amsterdam?

Waarom mijn woning in Amsterdam isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en NLE, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3100, waarbij u een besparing realiseert van €220, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote projecten als isoleren van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Formido, Praxis, Karwei, Hornbach. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: relatief hoge isolatiewaarde voor weinig geld
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Amsterdam

Door subsidies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 25% van de kosten zijn terug te vragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Amsterdam een lokaal subsidiepotje. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.amsterdam.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Amsterdam
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van dak, vloer of gevel. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met concurrerende rentepercentages bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Amsterdam. Relevante alternatieven zijn de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Amsterdam wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Amsterdam voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Amsterdam. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een optimaal leefklimaat en een fors lagere energierekening. De planning heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen