Isolatie Velsen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Velsen? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. enkele acties als vloerisolatie of isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Hierna komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Velsen. We gaan aan de slag met items als isolatie van de garage en K-waarde. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-velsen-1991

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een optimaal binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Speciale groene leningen
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteVelsen
Postcode1991
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€143,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand ontdek jij de meest interessante stappen om jouw woning in Velsen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Velsen kan erg voordelig (vanaf € 820 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 (jaarlijkst, prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €250 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn dekens, folie, steenwol, glaswol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Velsen kost zo’n €5100. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €860 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13000. Je profiteert van om en nabij €910, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0zien we meerdere interessante uitvoeringen. Hieronder benoemen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isoleren in Velsen (april 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijk een bewuste gemeenschap? Woning Velsen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 op jaarbasis. Hierna vind je de gemiddelde kosten zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Velsen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4200)
€645
(€6600)
€1060
(€8350)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€200
(€2100)
€400
(€3100)
Spouwmuur€360
(€1325)
€680
(€2650)
€810
(€3000)
HR++ glas€235
(€2375)
€275
(€4125)
€370
(€4475)
isolatie velsen 1991

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

Meer weten over de isolatiespecialist in Velsen?

Waarom mijn woning in Velsen isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf als Energiedirect of Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450, waarbij u een besparing realiseert van €205 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Doe een warmtescan. Zo komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke projecten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hierna tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Multimate, Gamma, Formido, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Velsen

Door gebruik te maken van een subsidie worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Velsen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.velsen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Velsen
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Velsen. Bekijk ook eens Groene lening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van onderstaande tips schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Velsen wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan check je op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Velsen voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoe zit het met de kosten? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Velsen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een prettig klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettige leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen