Isolatie Medemblik

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Medemblik? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een investering zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en warmtereflecterende folie kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Medemblik. Je leest uitvoerig over vraagstukken over de spouw isoleren en schijntocht. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-medemblik-1671

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Groene investering
 • Relatief snel te plaatsen
 • Diverse erkende isolatiebedrijven

ProvincieNoord-Holland
GemeenteMedemblik
Postcode1671
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind jij de meest rendabele stappen om jouw woning in Medemblik te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Medemblik is betaalbaar (al vanaf +/- € 790 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €195 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1650 en de potentiële besparing ligt op €195 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Medemblik kost plusminus €5200. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €880 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Daarmee bespaar je ong. €870 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens bestaan er nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest rendabele opties.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Medemblik (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige maatschappij? Woning Medemblik isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. Dat komt neer op €1475 p/jaar. Op deze pagina ontdek je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Medemblik. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€715
(€5200)
€1110
(€9300)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€275
(€2150)
€335
(€3200)
Spouwmuur€375
(€750)
€520
(€2350)
€860
(€3250)
HR++ glas€220
(€2500)
€300
(€3325)
€440
(€4725)
isolatie medemblik 1671

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen voor een isolatiespecialist in Medemblik?

Waarom mijn woning in Medemblik isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Eneco en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel leefklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Tevens geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3075 en besparen tot €290 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze pagina tref je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Hubo, Karwei, Praxis, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Medemblik

Met behulp van (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? Een landelijke subsidie op isolatie is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 15% van de uitvoeringskosten krijg je weer terug.
 • De voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed rekenen ze voor arbeidsloon een verlaagde BTW-tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Medemblik een lokaal subsidiepotje. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.medemblik.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Medemblik
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Medemblik. Andere mogelijkheden zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Op basis van ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Medemblik wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Medemblik voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Medemblik. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabel klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen