Isolatie Wormerland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wormerland? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van de buitengevel of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal check je diverse informatie over isolatie Wormerland. Dit kan gaan om items als tochtprofielen en R-waarde. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-wormerland-1546

 • Veel geld besparen
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Je kunt klein beginnen
 • Een hoger energielabel

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWormerland
Postcode1546
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31330 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal jij de aantrekkelijkste toepassingen om een woning in Wormerland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Wormerland is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 840 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten bedragen zo’n €1900 en de winst ligt rond de €240 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiematrassen, chips, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Wormerland kost zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12700. Het rendement is pakweg €860 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog een aantal populaire alternatieven. In de volgende paragraaf behandelen we de interessantste opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wormerland (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Woning Wormerland isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2125 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 per jaar. Onderstaand vind je de uiteindelijke kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Wormerland. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6 procent spaarrente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3600)
€575
(€4700)
€1090
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€265
(€1650)
€300
(€2950)
Spouwmuur€235
(€1425)
€440
(€2325)
€850
(€3450)
HR++ glas€190
(€2175)
€315
(€4275)
€420
(€5025)
isolatie wormerland 1546

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Wormerland?

Waarom mijn woning in Wormerland isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Energiedirect of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3075, waarbij u een besparing realiseert van €345, ieder jaar weer. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke acties als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Praxis, Gamma, Formido, Hornbach, Karwei, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Wormerland

Mede door een subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Pak ‘m beet 20 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Eveneens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het lage (9%) BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Wormerland een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.wormerland.nl voor de status in juni 2024.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wormerland
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met het isoleren van je woning. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met concurrerende rentepercentages relevant voor energiebesparende maatregelen in Wormerland. Andere opties zijn GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Wormerland wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Wormerland voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Wormerland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen