Isolatie Weesp

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Weesp? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna tref je nuttige informatie over isolatie Weesp. We gaan aan de slag met zaken als naden en kieren dichten en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-weesp-1381

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht absorberend vermogen
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Stiller in de woning
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Postcode1381
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest populaire manieren om jouw woning in Weesp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Weesp kan erg voordelig (ongeveer € 990 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €275 per jaar (kosten december 2023).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven variëren rond €1700 en het bespaart circa €285 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Weesp kost plusminus €4450. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1120. De potentiële besparing ligt op €820, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13200. Hiermee bespaar je ongeveer €920 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zien we nog een aantal aantrekkelijke alternatieven. Hieronder benoemen we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Weesp (december 2023)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Weesp isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. Dat is dus al gauw €1175 per 12 maanden. Op deze website tref je de totale kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Weesp. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3350)
€725
(€5200)
€1250
(€8300)
Vloerisolatie€115
(€1450)
€195
(€1750)
€385
(€3050)
Spouwmuur€370
(€1600)
€460
(€2750)
€950
(€3275)
HR++ glas€240
(€2575)
€290
(€4000)
€395
(€4550)
isolatie weesp 1381

Erkende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Weesp?

Waarom mijn woning in Weesp isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3425 en dat bespaart tot €295, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Achterhaal eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Zo ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verscheidene materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Multimate, Hornbach, Formido, Karwei, Hubo, Praxis. De top-merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: is erg brandbaar

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Weesp

Dankzij een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Pakweg 20% van de uitvoeringskosten kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Weesp extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.weesp.nl voor opties in december 2023.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Weesp
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Weesp. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Weesp wat conformeert aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Weesp voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere erkende isolatiebedrijven in Weesp. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een aangename leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen