Isolatie Bergen Noord-Holland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bergen Noord-Holland? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en isolerende deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Bergen Noord-Holland. Je komt meer te weten over topics als dakkapel isoleren en U-waarde. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-bergen-noord-holland-1931

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder last van lawaai van straat
 • Toekomstbestendig

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBergen Noord-Holland
Postcode1931
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Jammer, want zo zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is razendsnel terugverdient. Op isolatierevolutie.nl tref je de populairste werkzaamheden om een woning in Bergen Noord-Holland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bergen Noord-Holland is voordeling (vanaf € 960 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor meer warmte, comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1600 en het rendement ligt op zo’n €260 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bergen Noord-Holland kost doorgaans €4650. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Het rendement is al snel €680 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Het rendement is plusminus €780 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder onderscheiden we nog enkele aantrekkelijke alternatieven. In de volgende paragraaf praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Bergen Noord-Holland (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Woning Bergen Noord-Holland isoleren is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2100 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 per jaar. Op deze website calculeren we de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Bergen Noord-Holland. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met 4 procent rente. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€585
(€5350)
€1160
(€8900)
Vloerisolatie€150
(€1500)
€225
(€2250)
€375
(€3450)
Spouwmuur€340
(€1375)
€420
(€2150)
€835
(€3450)
HR++ glas€215
(€2100)
€325
(€4200)
€375
(€4725)
isolatie bergen-noord-holland 1931

Erkende Isolatiemerken:

 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Bergen Noord-Holland?

Waarom mijn woning in Bergen Noord-Holland isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Pure Energie, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750 en besparen tot €310 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke projecten zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Hierna tref je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Hornbach, Multimate, Hubo, Praxis, Gamma, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bergen Noord-Holland

Mede door een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa een kwart van de onkosten zijn terug te vragen.
 • Een voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Verder vallen de manuren onder het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Misschien is er in Bergen Noord-Holland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.bergen-nh.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bergen Noord-Holland
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bergen Noord-Holland. Andere opties zijn GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Met onderstaande tips kom je met een isolatieplan Bergen Noord-Holland wat matcht met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Bergen Noord-Holland voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Bergen Noord-Holland. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties resulteren in een prettige leefomgeving en een fors lagere energierekening. Het werkschema bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangename leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen