Isolatie Hollands Kroon

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Hollands Kroon? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van muren of isolerende kozijnen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl komen we met belangrijke informatie over isolatie Hollands Kroon. We bespreken vraagstukken over de zolder isoleren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-hollands-kroon-1778

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Minder impact op het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHollands Kroon
Postcode1778
Netnummer0227 (+31227)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3050 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn correct geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje achterhaal je de meest toegepaste manieren om jouw woning in Hollands Kroon te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Hollands Kroon kan erg voordelig (al vanaf € 920 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De onkosten variëren rond €1675 en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Nederlandse daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Hollands Kroon kost +/- €5700. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1100. Het voordeel loopt al gauw op tot €850 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. De winst is zo’n €910 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we nog meer populaire vormen. Hieronder bespreken we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere woning

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Hollands Kroon (juli 2024)?

Wil je streven naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Woning Hollands Kroon isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2200 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per 12 maanden. Op deze pagina calculeren we de gemiddelde kosten als je kiest voor een isolatiebedrijf in Hollands Kroon. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3350)
€815
(€7350)
€1070
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€290
(€2600)
€310
(€3350)
Spouwmuur€365
(€1700)
€660
(€2000)
€820
(€3275)
HR++ glas€205
(€2775)
€265
(€3975)
€445
(€5200)
isolatie hollands-kroon 1778

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Hollands Kroon?

Waarom mijn woning in Hollands Kroon isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Delta en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350 en geeft een besparing van €285 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor kom je erachter wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande investeringen zoals isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand vind je praktische info over veel gebruikte types. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Praxis, Hornbach, Karwei, Formido, Hubo, Multimate. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: neemt geen vocht op

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hollands Kroon

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke aankoopsubsidie is er niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa 20 procent van de tarieven mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Daarnaast vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Hollands Kroon extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hollandskroon.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hollands Kroon
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag door te isoleren. Maar onderschat niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als de investering nu te groot is zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hollands Kroon. Bekijk ook eens Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Hollands Kroon wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Hollands Kroon voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Hollands Kroon. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen