Isolatie Landsmeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Landsmeer? Een solide isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? Door middel van een paar maatregelen als isolatie van muren of radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op isolatierevolutie.nl vind je uitgebreide informatie over isolatie Landsmeer. We bespreken topics als isolatie van binnenmuren en glaswol isolatie. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-landsmeer-1121

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zet het milieu op 1
 • Houdt geluid tegen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1121
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31480 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand bekijk je de meest populaire toepassingen om je woning in Landsmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Landsmeer is voordeling (vanaf ongeveer € 840 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1650 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Landsmeer kost zo’n €4950. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1040. Het voordeel loopt al gauw op tot €830 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12800. Je profiteert van ong. €820 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we diverse populaire opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Landsmeer (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een duurzame samenleving? Woning Landsmeer isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. Dat komt neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna calculeren we de kosten (bij benadering) op het moment dat je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Landsmeer. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3850)
€595
(€4950)
€940
(€9700)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€180
(€2150)
€370
(€3350)
Spouwmuur€190
(€900)
€550
(€2725)
€905
(€3025)
HR++ glas€245
(€2925)
€310
(€3550)
€400
(€4725)
isolatie landsmeer 1121

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Landsmeer?

Waarom mijn woning in Landsmeer isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een maatschappij als Essent en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3550 en dat levert gemiddeld op €340 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl ontdek je een handig overzicht van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Praxis, Karwei, Multimate, Formido, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Landsmeer

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Ongeveer 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Landsmeer een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.landsmeer.nl voor de huidige regeleing.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Landsmeer
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Landsmeer. Alternatieve regelingen zijn Groene lening, Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Landsmeer wat past bij speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. Op basis van een warmtescan kom je erachter hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, verrotte muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Landsmeer voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Landsmeer. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en bespaart veel energie. De volgorde wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen