Isolatie Edam-Volendam

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Edam-Volendam? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Via een investering als de kruipruimte isoleren en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Edam-Volendam. Dit gaan om bijvoorbeeld items als vloerisolatie en glaswol. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-edam-volendam-1131

 • Besparen op energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1131
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3420 kWh
Gemiddelde energierekening€181,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website bekijk je de populairste stappen om je woning in Edam-Volendam te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Edam-Volendam is aantrekkelijk (plusminus € 780 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De prijzen bedragen zo’n €1825 en het bespaart circa €210 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals folie, dekens, glaswol, steenwol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Edam-Volendam kost je zo’n €4700. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €850 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest veel minder warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Dit levert op grofweg €760 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens kennen we nog een aantal populaire werkzaamheden. Hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Edam-Volendam (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Woning Edam-Volendam isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2225 m3. De besparing komt neer op €950 per jaar. Onderstaand vind je de kosten (bij benadering) zodra dit laat doen door een isolatiebedrijf in Edam-Volendam. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€4000)
€645
(€4700)
€980
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€260
(€1650)
€300
(€3150)
Spouwmuur€325
(€1400)
€690
(€2575)
€880
(€3575)
HR++ glas€225
(€2525)
€285
(€3500)
€370
(€5375)
isolatie edam-volendam 1131

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

FAQ voor de isolatiespecialist in Edam-Volendam?

Waarom mijn woning in Edam-Volendam isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Greenchoice en Oxxio, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien biedt het meer comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3050 en dat bespaart tot €335 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Vandaar analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke maatregelen zoals isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Praxis, Hubo, Formido, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een dure oplossing

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Edam-Volendam

Met behulp van een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n 20% van de tarieven kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Overigens vallen de manuren onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Misschien is er in Edam-Volendam een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.edam-volendam.nl voor de status in april 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Edam-Volendam
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van vloer, gevel of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Edam-Volendam. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? D.m.v. het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Edam-Volendam wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan ziet u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere enkel glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Edam-Volendam voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Edam-Volendam. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabele leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal leefklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen