Isolatie Castricum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Castricum? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij haalbare maatregelen als dubbel glas en radiatorfolie aanbrengen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna komen we met belangrijke informatie over isolatie Castricum. Je leest uitvoerig over topics als vliering isoleren en energiebespaarlening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-castricum-1901

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1901
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31470 M3
Stroomverbruik kWh2900 kWh
Gemiddelde energierekening€161,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf tref je de interessantste werkzaamheden om een woning in Castricum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Castricum kan zeer goedkoop (om en nabij de € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De prijzen fluctueren rond de €1975 en de besparing loopt op tot €220 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Castricum kost om en nabij de €4500. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1000. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11000. Je profiteert van ongeveer €830, ieder jaar weer. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog enkele alternatieve vormen. Hieronder behandelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Castricum (juni 2024)?

Willen jullie ook lagere maandelijkse energielasten of wellicht een duurzame toekomst? Woning Castricum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Hierna ontdek je de totale prijs in het geval je kiest voor een isolatiebedrijf in Castricum. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per optie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3400)
€685
(€6750)
€1190
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€180
(€1550)
€350
(€3100)
Spouwmuur€310
(€900)
€420
(€2175)
€885
(€3375)
HR++ glas€240
(€2525)
€315
(€3500)
€420
(€5050)
isolatie castricum 1901

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

FAQ voor de isolatiespecialist in Castricum?

Waarom mijn woning in Castricum isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier als Essent of Vandebron, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3175, dat betekent een winst van 325 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Dan komt u erachter wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Omvangrijke investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je een handig overzicht van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij populaire bouwmarkten als Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Castricum

Door opties voor subsidie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Heb ik recht op een tegemoetkoming? Een landelijke subsidie op isolatie is er helaas niet meer. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Castricum extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.castricum.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Castricum
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening met een lage rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Castricum. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Castricum wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of lekkages. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Castricum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Castricum. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties bieden jou een optimaal wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen