Isolatie Heiloo

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Heiloo? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals muren isoleren en tochtstrips of tochtbanden ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met diverse informatie over isolatie Heiloo. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als gevelisolatie en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-heiloo-1851

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Relatief snel te plaatsen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeiloo
Postcode1851
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3000 kWh
Gemiddelde energierekening€165,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna ontdek jij de meest populaire stappen om jullie woning in Heiloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heiloo is betaalbaar (vanaf ongeveer € 960 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €245 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1850 en het resultaat is zo’n €210, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, chips, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Heiloo kost plusminus €4850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Je profiteert van ong. €810, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele interessante opties. In het gedeelte hierna bespreken we de interessantste opties.

 • Isoleren garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Heiloo (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en ook een groenere wereld? Woning Heiloo isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2575 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1250 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de totale prijs als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Heiloo. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3150)
€735
(€4900)
€930
(€8850)
Vloerisolatie€115
(€1350)
€285
(€2650)
€365
(€2950)
Spouwmuur€370
(€1625)
€590
(€2225)
€940
(€3375)
HR++ glas€230
(€1825)
€330
(€4100)
€425
(€5100)
isolatie heiloo 1851

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema

Vragen voor een isolatiespecialist in Heiloo?

Waarom mijn woning in Heiloo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Greenchoice en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3375, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke klussen als isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina tref je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Karwei, Gamma, Formido, Hubo, Praxis, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heiloo

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Grofweg 20% van de kosten kan je terugvragen.
 • De regel is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Heiloo een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heiloo.nl voor de status in juli 2024.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Heiloo
Het is onderhand wel helder: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heiloo. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Heiloo wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Heiloo voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere lokale isolatiebedrijven in Heiloo. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een prettig binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van isoleren is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen