Isolatie Schagen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Schagen? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? D.m.v. relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Schagen. Je kunt denken aan items als tochtprofielen en purschuim. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-schagen-1741

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam wooncomfort
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteSchagen
Postcode1741
Netnummer0224 (+31224)
Gasverbruik M31530 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€172,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje vind jij de meest populaire toepassingen om een woning in Schagen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Schagen is financieel toegankelijk (om en nabij de € 780 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De onkosten variëren rond €1950 en het rendement ligt op zo’n €195 p/jaar. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Schagen kost je zo’n €4750. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11800. Het rendement is zo’n €900 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zijn er nog meer interessante uitvoeringen. Hierna bespreken we de meest interessante alternatieven.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Schagen (juli 2024)?

Streef jij naar een structureel lagere energienota of wellicht een groenere wereld? Woning Schagen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2825 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1050 per 12 maanden. Hieronder check je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Schagen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3900)
€695
(€5900)
€1130
(€8900)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€295
(€2600)
€335
(€2750)
Spouwmuur€290
(€1550)
€590
(€2475)
€890
(€3150)
HR++ glas€240
(€2250)
€285
(€3875)
€375
(€4625)
isolatie schagen 1741

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Schagen?

Waarom mijn woning in Schagen isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier als Budget Energie of NLE, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een gezond wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en dat bespaart tot €290 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Dan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande activiteiten zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Multimate, Formido, Gamma, Karwei, Hornbach, Praxis. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Schagen

Dankzij subsidiemogelijkheden wordt woningisolatie nog aantrekkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 25 procent van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Voorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Evenzeer wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Zo nu en dan is er in Schagen een potje voor dergelijke werkzaamheden. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.schagen.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Schagen
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een unieke lening met een gunstige rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Schagen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Via het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Schagen wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Schagen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Schagen. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen