Isolatie Enkhuizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Enkhuizen? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Via haalbare maatregelen als isolatie van muren en isolatie van deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Enkhuizen. Dit kan gaan om onderwerpen als vloerisolatie en ventilatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-enkhuizen-1601

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Controle over de temperatuur
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteEnkhuizen
Postcode1601
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2720 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn doorgaans correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op isolatierevolutie.nl lees jij de meest populaire manieren om je woning in Enkhuizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Enkhuizen kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €285 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen liggen rond €1900 en het rendement ligt op zo’n €220, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Enkhuizen kost plusminus €5000. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. Het rendement is al snel €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €12400. Dit levert op ongeveer €870 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder noemen we verschillende mogelijke alternatieven. Hierna bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Minder muffe lucht in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Enkhuizen (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of een groenere toekomst? Woning Enkhuizen isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2600 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1125 per jaar. Hieronder berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Enkhuizen. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd. Per soort tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3450)
€665
(€7400)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€255
(€2200)
€310
(€2800)
Spouwmuur€225
(€1100)
€720
(€2800)
€915
(€3625)
HR++ glas€215
(€2050)
€265
(€3650)
€410
(€5150)
isolatie enkhuizen 1601

Interessante Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Enkhuizen?

Waarom mijn woning in Enkhuizen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Engie of NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabele leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €265 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Probeer te achterhalen hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo achterhaal je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Grote werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach, Formido. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Enkhuizen

Door de ondersteuning van subsidies wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De bekende landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg een kwart van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er verschillende energiebesparende maatregelen ingekocht worden.
 • Daarnaast geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Af en toe is er in Enkhuizen extra geld beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.enkhuizen.nl voor de kleine lettertjes.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Enkhuizen
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Enkhuizen. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Gebruikmakend van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Enkhuizen wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Enkhuizen voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Enkhuizen. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een prettig klimaat in huis en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabele leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen