Isolatie Wijdemeren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Wijdemeren? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de buitengevel en verwarmingsbuizen isoleren kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Wijdemeren. We gaan aan de slag met zaken als bodemisolatie en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-wijdemeren-1231

 • Investering snel terugverdiend
 • Een prettig klimaat in huis
 • Duurzame investering
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWijdemeren
Postcode1231
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31660 M3
Stroomverbruik kWh3270 kWh
Gemiddelde energierekening€182,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de paragraaf hierna check je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Wijdemeren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wijdemeren is goedkoop (rond de € 730 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €185 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten liggen rond €1750 en het bespaart circa €185, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, chips, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Wijdemeren kost je zo’n €4700. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het voordeel is plusminus €750 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende rendabele oplossingen. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Wijdemeren (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of bijdragen aan een groenere samenleving? Woning Wijdemeren isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar. Hierna kijken we naar de verwachte kosten als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Wijdemeren. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 6 procent spaarrente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€795
(€4800)
€1220
(€9950)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€195
(€1700)
€315
(€2950)
Spouwmuur€200
(€1050)
€750
(€2175)
€835
(€3100)
HR++ glas€220
(€1875)
€290
(€3475)
€400
(€5300)
isolatie wijdemeren 1231

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Vragen voor een isolatiespecialist in Wijdemeren?

Waarom mijn woning in Wijdemeren isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Delta en Qurrent, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, dat betekent een winst van 300 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Multimate, Gamma. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Wijdemeren

Door subsidies wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke aankoopsubsidie is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Circa 25 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook geldt voor arbeid het BTW (9%) laag tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Wijdemeren een regeling voor extra subsidie. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.wijdemeren.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Wijdemeren
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten relevant voor energiebesparende maatregelen in Wijdemeren. Relevante alternatieven zijn de Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Wijdemeren wat matcht met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Wijdemeren voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Wijdemeren. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar je mee begint wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen