Isolatie Purmerend

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Purmerend? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de vloer en schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Purmerend. We zoomen in op onderwerpen als schuin dak isoleren en ventilatieroosters. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-purmerend-1441

 • Een fors lagere energierekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Minder CO-2 belasting
 • Voor iedere portemonnee
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Holland
GemeentePurmerend
Postcode1441
Netnummer0299 (+31299)
Gasverbruik M3360 M3
Stroomverbruik kWh2950 kWh
Gemiddelde energierekening€87,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand lees jij de meest toegepaste onderdelen om jullie woning in Purmerend te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis verliest niet onnodig warmte en het biedt een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Purmerend is goedkoop (rond de € 840 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €295 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1925 en het resultaat is zo’n €220 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, chips. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Veel van de Nederlandse daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Purmerend kost gemiddeld €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1150. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Dit levert op grofweg €770, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Ook zijn er verschillende rendabele alternatieven. In onderstaande tekst bespreken we de meest rendabele opties.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Purmerend (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Purmerend isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2375 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 (jaarlijks). Op isolatierevolutie.nl berekenen we de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Purmerend. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per soort zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3300)
€835
(€5400)
€970
(€8550)
Vloerisolatie€115
(€1200)
€205
(€2450)
€350
(€2800)
Spouwmuur€330
(€1350)
€700
(€2725)
€880
(€3000)
HR++ glas€200
(€2925)
€280
(€4200)
€445
(€4525)
isolatie purmerend 1441

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Purmerend?

Waarom mijn woning in Purmerend isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Essent of NLE, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed zal het comfort hoger worden: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3175, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren heel wisselende materialen. Hieronder ontdek je een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Praxis, Multimate, Karwei. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Purmerend

Door een subsidie wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pak ‘m beet 25% van de uitvoeringskosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Soms is er in Purmerend een groene lening of extra potje. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.purmerend.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Purmerend
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als de investering nu te groot is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Purmerend. Bekijk ook eens GreenLoans, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Purmerend wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door middel van een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, verouderde muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Purmerend voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Purmerend. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen