Isolatie Texel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Texel? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de garage of isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina lees je waardevolle informatie over isolatie Texel. We staan stil bij zaken als isolatie van de spouw en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-texel-1792

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Meer warmte en minder vocht
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteTexel
Postcode1792
Netnummer0222 (+31222)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh2740 kWh
Gemiddelde energierekening€156,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij een oud huis (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op isolatierevolutie.nl tref jij de meest interessante toepassingen om je woning in Texel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Texel is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 740 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €240 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten fluctueren rond de €1925 en het bespaart circa €255 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Texel kost om en nabij de €5400. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1190. Het rendement is al snel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11300. Het voordeel is circa €890 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we diverse interessante opties. Hierna beschrijven we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Texel (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en ook een milieuvriendelijke toekomst? Woning Texel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1125 per jaar. Hierna vind je de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiebedrijf in Texel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4150)
€575
(€6600)
€1140
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€265
(€2000)
€320
(€2750)
Spouwmuur€390
(€1050)
€650
(€2400)
€825
(€3475)
HR++ glas€200
(€2500)
€340
(€3975)
€365
(€4775)
isolatie texel 1792

Professionele Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

FAQ voor de isolatiespecialist in Texel?

Waarom mijn woning in Texel isoleren?

Een degelijke woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €275, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat er aan warmte weglekt en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Gamma, Formido, Praxis, Multimate, Hubo, Hornbach. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Texel

Via een subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Kan ik iets van de overheid verwachten? De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Maar je kunt nog profiteren van enkele regelingen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Pakweg 20 procent van de tarieven mag je terug verwachten.
 • De conditie is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens is het arbeidsloon ingedeeld in het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Mogelijk is er in Texel een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.texel.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Texel
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een groene lening met een gunstige rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Texel. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Texel wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Door middel van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, afgeleefde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Texel voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Texel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden sowieso een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen