Isolatie Heerhugowaard

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heerhugowaard? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna check je waardevolle informatie over isolatie Heerhugowaard. We bespreken topics als isolatie van de kruipruimte en energie besparen tips. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-heerhugowaard-1701

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Minder problemen met vocht
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Rust en comfort in huis
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeerhugowaard
Postcode1701
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31090 M3
Stroomverbruik kWh2890 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Later isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop bekijk jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Heerhugowaard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je woning houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Heerhugowaard is financieel toegankelijk (om en nabij de € 880 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €195 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en het rendement ligt op zo’n €220 op jaarbasis. De beste aanpak is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Heerhugowaard kost ongeveer €5450. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1120. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Daarmee bespaar je pakweg €990 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verscheidene vaak toegepaste opties. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isoleren in Heerhugowaard (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Woning Heerhugowaard isoleren kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 op jaarbasis. Op isolatierevolutie.nl tref je de hoogte van de investering in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Heerhugowaard. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€695
(€6750)
€930
(€9400)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€215
(€1700)
€305
(€3350)
Spouwmuur€300
(€1125)
€570
(€2725)
€830
(€3375)
HR++ glas€200
(€2100)
€320
(€4275)
€415
(€4525)
isolatie heerhugowaard 1701

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heerhugowaard?

Waarom mijn woning in Heerhugowaard isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Budget Energie of Qurrent, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €265 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Vandaar analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Ingrijpende projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl komen we met een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heerhugowaard

Door subsidiemogelijkheden worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Ongeveer 25 procent van de tarieven kan je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het BTW (9%) laag tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Heerhugowaard extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.heerhugowaard.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heerhugowaard
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een interessante lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Heerhugowaard. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Heerhugowaard wat strookt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Op basis van een warmtescan ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Heerhugowaard voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Heerhugowaard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een gezond leefklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen