Isolatie Zaanstad

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Zaanstad? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand komen we met belangrijke informatie over isolatie Zaanstad. Je komt meer te weten over onderwerpen als schuin dak isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-zaanstad-1544

 • Interessante terugverdientijd
 • Een optimale leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteZaanstad
Postcode1544
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31220 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Hierna achterhaal je de meest interessante stappen om jullie woning in Zaanstad te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Zaanstad kan erg voordelig (vanaf plusminus € 970 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €240 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De onkosten liggen rond €1900 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in Nederland zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Zaanstad kost je zo’n €5050. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Je energiekosten dalen flink, tot wel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Hiermee bespaar je ong. €770 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er verschillende vaak toegepaste uitvoeringen. In het gedeelte hierna praten we over de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Zaanstad (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en uiteraard een duurzame samenleving? Woning Zaanstad isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2125 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €950 p/jaar. Op deze website tref je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Zaanstad. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dakisolatie heb je terugverdiend in 9 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 6 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per soort tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3750)
€865
(€5750)
€1130
(€8500)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€290
(€2050)
€350
(€2800)
Spouwmuur€180
(€775)
€470
(€1900)
€840
(€3675)
HR++ glas€235
(€2775)
€260
(€4275)
€400
(€4675)
isolatie zaanstad 1544

Professionele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Zaanstad?

Waarom mijn woning in Zaanstad isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Essent en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3825 en dat bespaart tot €250 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Hierdoor analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grote klussen als dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met allerlei materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Formido, Gamma, Hornbach, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Zaanstad

Dankzij een subsidie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Om en nabij 20% van de offerte kan je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het BTW (9%) laag tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Af en toe is er in Zaanstad een subsidie of duurzaamheidslening. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.zaanstad.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Zaanstad
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Zaanstad. Bekijk ook eens de Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Zaanstad wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Zaanstad voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Zaanstad. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een comfortabel leefklimaat en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar dit is bepalend voor een optimaal klimaat in huis. Onder andere via mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen