Isolatie Langedijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Langedijk? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een isolatiemaatregel als bijv. plat dak isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Langedijk. Je kunt denken aan items als buitenmuren isoleren en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-langedijk-1722

 • Lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteLangedijk
Postcode1722
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31500 M3
Stroomverbruik kWh3030 kWh
Gemiddelde energierekening€148,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop achterhaal jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Langedijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Langedijk is financieel toegankelijk (ongeveer € 950 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €290 per 12 maanden (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1800 en je profiteert van een besparing tot wel €270, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Langedijk kost ongeveer €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11400. Het voordeel is grofweg €980 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we verscheidene mogelijke alternatieven. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Langedijk (april 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Woning Langedijk isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 p/jaar. Hierna bekijk je de uiteindelijke kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Langedijk. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 4% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€4050)
€695
(€6950)
€1070
(€8300)
Vloerisolatie€135
(€1250)
€275
(€2650)
€355
(€2900)
Spouwmuur€325
(€1125)
€580
(€1925)
€930
(€3350)
HR++ glas€240
(€2575)
€310
(€3200)
€385
(€4775)
isolatie langedijk 1722

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Langedijk?

Waarom mijn woning in Langedijk isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie of Qurrent, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275, waarbij u een besparing realiseert van €245 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website lees je nuttige informatie over veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Formido, Praxis, Karwei, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Langedijk

Mede door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke aankoopsubsidie is in 2017 volledig afgeschaft. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 20% van de factuur mag je terug verwachten.
 • De regel is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Verder vallen de manuren onder het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Langedijk een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.gemeentelangedijk.nl voor opties in april 2024.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Langedijk
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Langedijk. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Langedijk wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Langedijk voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Langedijk. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een prettig klimaat in huis en veel minder stookkosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen