Isolatie Heemskerk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Heemskerk? Goede isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels een aantal stappen als de vloer isoleren of schuimstrips heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Heemskerk. We staan stil bij topics als isolatie van schuine dak en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-heemskerk-1961

 • Lagere maandlasten
 • Een prettige leefomgeving
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Dempt het geluid
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemskerk
Postcode1961
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31210 M3
Stroomverbruik kWh2750 kWh
Gemiddelde energierekening€140,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website check je de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Heemskerk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte beter vast, en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Heemskerk kan zeer goedkoop (al vanaf € 820 voor een kleine woning) en de besparing op de energienota loopt op tot €190 (jaarlijkst, prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten variëren rond €1600 en de besparing op de energienota loopt op tot €225 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in Nederland zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Heemskerk kost om en nabij de €4950. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €890 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Daarmee bespaar je circa €930 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

0onderscheiden we allerlei alternatieve oplossingen. Hierna benoemen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de kosten van isoleren in Heemskerk (april 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Heemskerk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per jaar. Hierna tref je de totale prijs op het moment dat je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Heemskerk. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vier jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€4150)
€865
(€6700)
€1090
(€8300)
Vloerisolatie€155
(€1100)
€225
(€2400)
€395
(€3300)
Spouwmuur€250
(€850)
€720
(€2200)
€895
(€3375)
HR++ glas€195
(€2600)
€330
(€3825)
€420
(€4900)
isolatie heemskerk 1961

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Heemskerk?

Waarom mijn woning in Heemskerk isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Greenchoice en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabele leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3500, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Hierna tref je kort & bondige info over veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Gamma, Praxis, Formido, Karwei, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heemskerk

Door een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan heb je wel recht op de subsidie.
 • Plusminus 15 procent van de verkoopprijs kan je terugvragen.
 • De eis is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Heemskerk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heemskerk.nl voor de voorwaarden.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je gebruik maken van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heemskerk
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Heemskerk. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Heemskerk wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Middels een warmtescan achterhaalt u wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heemskerk voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Heemskerk. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en je verbruikt minder energie. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Een reactie plaatsen