Isolatie Heemstede

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Heemstede? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals bodemisolatie of tochtbanden gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina tref je handige informatie over isolatie Heemstede. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als isolatie van buitenmuren en glaswol. Meteen besparen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-heemstede-2101

 • Lagere stookkosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder ongedierte
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHeemstede
Postcode2101
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31640 M3
Stroomverbruik kWh2990 kWh
Gemiddelde energierekening€174,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna achterhaal jij de interessantste stappen om jullie woning in Heemstede te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Heemstede kan erg voordelig (plusminus € 800 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €265 per jaar (prijspeil april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €2000 en het bespaart flink geld, tot wel €275 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Heemstede kost plusminus €5550. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Het rendement is al snel €890 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11400. De winst is ongeveer €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0kennen we allerlei mogelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Heemstede (april 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en natuurlijk een energiezuinige maatschappij? Woning Heemstede isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2600 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal ontdek je de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Heemstede. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 4 procent rente. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€3750)
€795
(€4800)
€920
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€180
(€2600)
€330
(€3250)
Spouwmuur€325
(€1025)
€730
(€2175)
€785
(€3375)
HR++ glas€220
(€1875)
€340
(€4200)
€390
(€4850)
isolatie heemstede 2101

Erkende Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Recticel
 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation

Relevante vragen voor de isolatiespecialist in Heemstede?

Waarom mijn woning in Heemstede isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent en Oxxio, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Mede geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3200, dat betekent een winst van 200 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Onderstaand lees je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Multimate, Hubo, Gamma, Praxis. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Heemstede

Met behulp van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2017. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan is er wel een speciale subsidie mogelijk.
 • Circa 20 procent van de onkosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er meerdere energiebesparende maatregelen worden afgenomen.
 • Daarnaast valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Heemstede een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.heemstede.nl voor de kleine lettertjes.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Heemstede
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening zonder hoge lasten speciaal voor energiebesparende maatregelen in Heemstede. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met behulp van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Heemstede wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gebeurd is. Door middel van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Heemstede voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Heemstede. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen hebben als resultaat een optimaal leefklimaat en je verbruikt minder energie. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen