Isolatie Hilversum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hilversum? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals binnenmuren isoleren of radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op deze website ontdek je handige informatie over isolatie Hilversum. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de kruipruimte en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-hilversum-1201

 • Lagere maandelijkse lasten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Verantwoorde investering
 • Een warmere én stillere woning
 • Hogere woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHilversum
Postcode1201
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31430 M3
Stroomverbruik kWh2730 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina lees jij de populairste toepassingen om een woning in Hilversum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hilversum kan zeer goedkoop (ongeveer € 970 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €240 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn zo’n €1625 en je profiteert van een besparing tot wel €265 per jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Hilversum kost gemiddeld €5000. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1170. De potentiële besparing ligt op €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12700. Je profiteert van ong. €990 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder bestaan er verschillende interessante opties. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste opties.

 • Isolatie van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hilversum (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en ook een groenere toekomst? Woning Hilversum isoleren is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2875 m3. Dat is dus al gauw €900 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal tref je de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Hilversum. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak heb je terugverdiend in 9 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€815
(€5150)
€1250
(€9700)
Vloerisolatie€135
(€1400)
€270
(€2250)
€345
(€3250)
Spouwmuur€270
(€1150)
€460
(€2200)
€820
(€3250)
HR++ glas€225
(€1875)
€270
(€3800)
€350
(€5175)
isolatie hilversum 1201

Gangbare Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Hilversum?

Waarom mijn woning in Hilversum isoleren?

Een goede woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Eneco of Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625 en geeft een besparing van €350 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Check de warmtescan. Dan ziet u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitgebreide projecten als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Op deze website ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Formido, Multimate, Praxis, Hubo, Gamma, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hilversum

Door de ondersteuning van een subsidie van de overheid wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Circa een kwart van de factuur krijg je weer terug.
 • De richtlijn is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Verder valt de uitgevoerde arbeid onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Hilversum extra geld beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.hilversum.nl voor de status in juni 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Hilversum
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Hilversum. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Hilversum wat conformeert aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Hilversum voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Hilversum. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een aangename leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan slimme ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen