Isolatie Blaricum

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Blaricum? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via een isolatiemaatregel zoals isolatie van de gevel en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal vind je waardevolle informatie over isolatie Blaricum. We staan stil bij onderwerpen als de bodem isoleren en koudebruggen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-blaricum-1261

 • Elke maand besparen op energie
 • Een gezond binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Ook geluidswerend
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M32080 M3
Stroomverbruik kWh3900 kWh
Gemiddelde energierekening€224,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website zie je de interessantste toepassingen om je woning in Blaricum te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Blaricum is voordeling (ongeveer € 870 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €260 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten zijn zo’n €1925 en de winst ligt rond de €285 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Blaricum kost plusminus €5700. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11000. Het rendement is plusminus €950 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Overigens noemen we verscheidene interessante opties. Hieronder beoordelen we de meest toegepaste vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isoleren van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Blaricum (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Woning Blaricum isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2975 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €875 per jaar. Onderstaand berekenen we de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Blaricum. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per optie kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3450)
€605
(€5000)
€950
(€9750)
Vloerisolatie€160
(€1250)
€200
(€2550)
€340
(€3400)
Spouwmuur€340
(€1150)
€700
(€2500)
€915
(€3000)
HR++ glas€250
(€2750)
€275
(€4225)
€425
(€4850)
isolatie blaricum 1261

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Blaricum?

Waarom mijn woning in Blaricum isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Essent en NLE, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een optimaal binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550, waarbij u een besparing realiseert van €310 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Dan achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande werkzaamheden zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Hieronder tref je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Gamma, Hubo, Formido, Multimate, Praxis, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: isoleert ook geluid van buitenaf
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Blaricum

Door een subsidie van de overheid wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De bekende landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvragen.
 • Een voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Soms is er in Blaricum een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.blaricum.nl voor de kleine lettertjes.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Blaricum
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een groene lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Blaricum. Bekijk ook eens de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Blaricum wat matcht met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Blaricum voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Blaricum. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een fijn en comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen