Isolatie Oostzaan

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Oostzaan? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen zoals bodemisolatie en isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze website check je uitgebreide informatie over isolatie Oostzaan. We zoomen in op vraagstukken over de bodem isoleren en stappenplan woningisolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-oostzaan-1511

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Voor elk budget
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOostzaan
Postcode1511
Netnummer075 (+3175)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3200 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check jij de aantrekkelijkste acties om jouw woning in Oostzaan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oostzaan is voordeling (vanaf plusminus € 810 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1975 en je profiteert van een besparing tot wel €200, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oostzaan kost ongeveer €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €990. De besparing loopt op tot €880, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Daarmee bespaar je ong. €900 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zijn er nog enkele mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf benoemen we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Oostzaan (juni 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en natuurlijk een groenere wereld? Woning Oostzaan isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1225 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal check je de verwachte kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Oostzaan. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4200)
€865
(€5500)
€1070
(€8750)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€200
(€1650)
€400
(€2850)
Spouwmuur€355
(€1625)
€630
(€1950)
€930
(€3150)
HR++ glas€225
(€1875)
€330
(€3175)
€425
(€5300)
isolatie oostzaan 1511

Bekende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over de isolatiespecialist in Oostzaan?

Waarom mijn woning in Oostzaan isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Energiedirect en Pure Energie, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450 en dat bespaart tot €290 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Achterhaal eerst wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Praxis, Formido, Karwei, Hornbach, Gamma, Multimate. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Oostzaan

Door gebruik te maken van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in april 2017 opgeheven. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg een kwart van de factuur kan je terugvragen.
 • De voorwaarde is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Ook wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Oostzaan een lokaal subsidiepotje. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.oostzaan.nl voor de status in juni 2024.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Oostzaan
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Oostzaan. Andere mogelijkheden zijn Groene lening, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Oostzaan wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Oostzaan voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: de besparing op de stookkosten is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere professionele isolatiebedrijven in Oostzaan. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Een reactie plaatsen