Isolatie Aalsmeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Aalsmeer? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel en radiatorfolie plaatsen kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder lees je uitgebreide informatie over isolatie Aalsmeer. Dit kan gaan om items als isolatie van deuren en isolatieplan. Direct aan de slag? Geef je wensen door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-aalsmeer-1430

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAalsmeer
Postcode1430
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3230 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest toegepaste acties om een woning in Aalsmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aalsmeer is betaalbaar beginnend bij € 850 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €295 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren zorgt voor een warmere en drogere vloer en maakt dat je minder energie gebruikt. De prijzen fluctueren rond de €1725 en de besparing loopt op tot €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, PUR schuim, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Aalsmeer kost gemiddeld €5350. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €750 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12200. De winst is pakweg €850 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal alternatieve werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire opties.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isolatie: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Aalsmeer (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten of wellicht een duurzame samenleving? Woning Aalsmeer isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 op jaarbasis. Op deze website check je de kosten (bij benadering) wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Aalsmeer. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3950)
€675
(€4800)
€1190
(€8000)
Vloerisolatie€130
(€1100)
€235
(€2550)
€355
(€3250)
Spouwmuur€285
(€950)
€520
(€2475)
€900
(€3275)
HR++ glas€215
(€2050)
€315
(€3200)
€405
(€5300)
isolatie aalsmeer 1430

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Aalsmeer?

Waarom mijn woning in Aalsmeer isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en Vandebron, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3625, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €270, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor check je waar de zwakke plekken liggen en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke projecten als isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand vind je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Karwei, Hubo, Praxis, Gamma, Hornbach, Formido. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Aalsmeer

Via een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Maar er zijn nog wel een aantal opties:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Pak ‘m beet 20% van de offerte mag je terugvragen.
 • De regel is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens valt de uitgevoerde arbeid onder het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Aalsmeer een subsidie of duurzaamheidslening. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.aalsmeer.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Aalsmeer
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Aalsmeer. Andere opties zijn GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aalsmeer wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Dankzij een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is het ontbreken van dubbel glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Aalsmeer voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Aalsmeer. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen