Isolatie Haarlemmermeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Haarlemmermeer? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met een paar maatregelen als bijv. bodemisolatie en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Haarlemmermeer. We bespreken items als bodemisolatie en K-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-haarlemmermeer-2151

 • Lagere maandlasten
 • Een comfortabel klimaat in huis
 • Goed voor het milieu
 • Brandbeschermend
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
Postcode2151
Netnummer0252 (+31252)
Gasverbruik M31260 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie en hun eigenschappen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest toegepaste onderdelen om een woning in Haarlemmermeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haarlemmermeer is betaalbaar beginnend bij € 900 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €200 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1600 en het resultaat is zo’n €240 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Haarlemmermeer kost +/- €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €760 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Dit levert op pakweg €940, ieder jaar weer. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Ook noemen we verscheidene mogelijke uitvoeringen. Hieronder vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isoleren schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isoleren in Haarlemmermeer (juni 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Haarlemmermeer isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. De besparing komt neer op €1425 p/jaar. Hieronder bekijk je de hoogte van de investering in het geval je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Haarlemmermeer. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren heb je terugverdiend in zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per maatregel kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3850)
€665
(€7050)
€1100
(€9700)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€235
(€2100)
€395
(€2700)
Spouwmuur€325
(€1700)
€730
(€2500)
€875
(€3575)
HR++ glas€215
(€2900)
€340
(€3650)
€410
(€5225)
isolatie haarlemmermeer 2151

Erkende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Haarlemmermeer?

Waarom mijn woning in Haarlemmermeer isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een maatschappij zoals Eneco of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en besparen tot €320 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige investeringen als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Met kleine budgetten zijn er allerlei mogelijkheden. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Multimate, Karwei, Formido. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmermeer

Door gebruik te maken van een subsidie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2017. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Pakweg 15 procent van de verkoopprijs zijn terug te vragen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evenzeer valt het arbeidsloon onder het interessante (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Af en toe is er in Haarlemmermeer een speciaal potje beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmermeer.nl voor opties in juni 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmermeer
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je een beroep doen op de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Haarlemmermeer. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Haarlemmermeer wat strookt met jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Haarlemmermeer voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Haarlemmermeer. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een prima geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen