Isolatie Haarlem

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haarlem? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Met haalbare maatregelen zoals isolatie van de vliering of warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je bruikbare informatie over isolatie Haarlem. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als de garage isoleren en Pur Isolatieplaten. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-haarlem-2001

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlem
Postcode2001
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verliest je huis veel warmte naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf vind jij de meest toegepaste werkzaamheden om jouw woning in Haarlem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Haarlem is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €285 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De tarieven bedragen zo’n €1750 en de potentiële besparing ligt op €195 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Haarlem kost doorgaans €5800. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1000. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €730, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. De winst is grofweg €850 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder onderscheiden we nog meer alternatieve vormen. In onderstaande tekst beschrijven we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Haarlem (april 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een groenere gemeenschap? Woning Haarlem isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2075 m3. De besparing komt neer op €1450 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal calculeren we de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Haarlem. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in zeven jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3550)
€635
(€6300)
€920
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€195
(€1950)
€335
(€2950)
Spouwmuur€275
(€1275)
€590
(€2175)
€895
(€3600)
HR++ glas€190
(€1850)
€265
(€4000)
€355
(€5200)
isolatie haarlem 2001

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Vragen voor een isolatiespecialist in Haarlem?

Waarom mijn woning in Haarlem isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Engie en Oxxio, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Verder geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975 en besparen tot €240 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Zo ziet u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende klussen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. Op isolatierevolutie.nl check je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Praxis, Karwei, Formido, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlem

Door (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Ongeveer een kwart van de offerte mag je terugvorderen.
 • De voorwaarde is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Daarnaast is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijk is er in Haarlem extra geld beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlem.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel is er de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlem
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is kan je bijv. gebruik maken van de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Haarlem. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Haarlem wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Door een warmtescan analyseert u waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Haarlem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is vele malen hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Haarlem. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties resulteren in een optimaal klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een solide geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een gedegen ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen