Isolatie Uitgeest

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Uitgeest? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Met een investering als isolatie buitenkant gevel en naden en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je nuttige informatie over isolatie Uitgeest. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals dubbel glas en subsidie Isolatie april 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-uitgeest-1911

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Relatief snel te plaatsen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUitgeest
Postcode1911
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31310 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€152,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina bekijk jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Uitgeest te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Uitgeest is goed te betalen (vanaf zo’n € 790 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor minder afkoeling in de vloer en bespaart veel energie. De tarieven liggen rond €1800 en je bespaart al snel €275, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Uitgeest kost plusminus €5050. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1230. Het voordeel loopt al gauw op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13500. De winst is grofweg €850 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast bestaan er nog enkele rendabele opties. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de meest populaire opties.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Uitgeest (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een bewuste wereld? Woning Uitgeest isoleren kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. De besparing komt neer op €975 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Uitgeest. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per maatregel tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3500)
€805
(€5300)
€1200
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1500)
€260
(€1900)
€335
(€3350)
Spouwmuur€305
(€1225)
€480
(€2650)
€880
(€3375)
HR++ glas€205
(€2475)
€290
(€3250)
€350
(€5125)
isolatie uitgeest 1911

Gangbare Isolatiemerken:

 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh

Vragen voor een isolatiespecialist in Uitgeest?

Waarom mijn woning in Uitgeest isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieleverancier als Eneco en Oxxio, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en geeft een besparing van €225 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitgebreide acties zoals isoleren van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Hierna check je een handig overzicht van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Formido, Hornbach, Karwei, Gamma, Praxis. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: uitstekende isolerende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Uitgeest

Door te profiteren van opties voor subsidie worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Zo’n een kwart van de onkosten kan je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Overigens geldt voor arbeid het lage (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Geregeld is er in Uitgeest een speciaal potje beschikbaar. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.uitgeest.nl voor de status in april 2024.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Uitgeest
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar let op, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een aantrekkelijke lening zonder hoge lasten dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Uitgeest. Andere mogelijkheden zijn SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Uitgeest wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Uitgeest voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Uitgeest. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een prettig leefklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Een reactie plaatsen