Isolatie Uithoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Uithoorn? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand lees je nuttige informatie over isolatie Uithoorn. Bijvoorbeeld onderwerpen als tochtprofielen en soorten isolatiewaarden. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-uithoorn-1421

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Slimmer omgaan met thermostaat
 • Goed voor het klimaat
 • Je kunt veel zelf doen
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteUithoorn
Postcode1421
Netnummer0297 (+31297)
Gasverbruik M31290 M3
Stroomverbruik kWh2930 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn er?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Later isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref jij de aantrekkelijkste toepassingen om jouw woning in Uithoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Uithoorn is goedkoop (al vanaf € 780 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €210 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1675 en de potentiële besparing ligt op €265 per jaar. De beste aanpak is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Hollandse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Uithoorn kost plusminus €5450. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1160. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13500. Het voordeel is ong. €920 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Ook onderscheiden we nog meer vaak toegepaste oplossingen. In het gedeelte hierna vermelden we de populairste uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isoleren in Uithoorn (juli 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Uithoorn isoleren kan hier uitkomst bieden. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €975 op jaarbasis. Op deze website bekijk je de totale prijs wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Uithoorn. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3100)
€725
(€5800)
€910
(€8350)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€265
(€2300)
€395
(€2950)
Spouwmuur€315
(€1625)
€710
(€2375)
€870
(€3350)
HR++ glas€230
(€2400)
€325
(€4250)
€360
(€4650)
isolatie uithoorn 1421

Professionele Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC

Meer weten over de isolatiespecialist in Uithoorn?

Waarom mijn woning in Uithoorn isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangenaam wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3775 en dat levert gemiddeld op €295 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Daardoor analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Grote acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie aanschaffen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatierevolutie.nl tref je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij de grote Nederlandse bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Multimate, Formido, Praxis, Karwei. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Uithoorn

Door opties voor subsidie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 15 procent van de offerte kan je terugvragen.
 • Randvoorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens geldt voor arbeid het verlaagde BTW-tarief (9%). Dit geldt voor alle particulieren.
 • Zo nu en dan is er in Uithoorn een speciaal potje beschikbaar. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.uithoorn.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Uithoorn
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een prachtige lening tegen een speciaal rentetarief dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Uithoorn. Bekijk ook eens de Groene lening, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Uithoorn wat schikt naar jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Uithoorn voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij regionale isolatiebedrijven in Uithoorn. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen