Isolatie Den Helder

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Den Helder? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van platte dak of tochtprofielen gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze website bekijk je waardevolle informatie over isolatie Den Helder. Bijvoorbeeld topics als tussenwanden isoleren en ventilatieroosters. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-den-helder-1781

 • Lagere energierekening
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder vervuiling
 • Dempt het geluid
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDen Helder
Postcode1781
Netnummer0223 (+31223)
Gasverbruik M31230 M3
Stroomverbruik kWh2470 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand vind jij de aantrekkelijkste methodes om je woning in Den Helder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Den Helder is interessant (vanaf ongeveer € 850 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De onkosten fluctueren rond de €1925 en de potentiële besparing ligt op €230, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als dekens, glaswol, icynene, folie. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Den Helder kost gemiddeld €4450. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1140. De besparing loopt op tot €700 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Daarmee bespaar je circa €830, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we nog enkele aantrekkelijke mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Den Helder (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en een energiebewuste maatschappij? Woning Den Helder isoleren kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2425 m3. De besparing komt neer op €925 per 12 maanden. Op deze website check je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Den Helder. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik je over spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3200)
€575
(€5350)
€1230
(€8350)
Vloerisolatie€135
(€1500)
€180
(€2250)
€370
(€2800)
Spouwmuur€185
(€1325)
€670
(€2525)
€825
(€3475)
HR++ glas€235
(€2575)
€270
(€3275)
€430
(€4675)
isolatie den-helder 1781

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Den Helder?

Waarom mijn woning in Den Helder isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Energiedirect en NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3125 en geeft een besparing van €205 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige investeringen zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Multimate, Hornbach, Gamma, Karwei, Formido. Bekende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Den Helder

Met hulp van (regionale) subsidies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Is er sprake van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan is er nog wel een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 20% van de uitvoeringskosten mag je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Bovendien wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier profiteert iedereen van.
 • Geregeld is er in Den Helder een speciaal potje beschikbaar. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.denhelder.nl voor meer informatie.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Den Helder
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening tegen een speciaal rentetarief in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Den Helder. Alternatieve regelingen zijn SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Den Helder wat past bij jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Den Helder voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Den Helder. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een optimale leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen