Isolatie Stede Broec

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Stede Broec? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld gevelisolatie of buisisolatie kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Stede Broec. Je komt meer te weten over thema’s als schuin dak isoleren en thermische bruggen. Meteen besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-stede-broec-1616

 • De energienota gaat omlaag
 • Een gezond leefklimaat
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Beperking geluiden van buiten
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteStede Broec
Postcode1616
Netnummer0228 (+31228)
Gasverbruik M31360 M3
Stroomverbruik kWh2940 kWh
Gemiddelde energierekening€155,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn meestal correct geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest interessante acties om jullie woning in Stede Broec te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Stede Broec kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 770 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €205 op jaarbasis (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten fluctueren rond de €1600 en het resultaat is zo’n €195 p/jaar. De makkelijkste vorm is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Stede Broec kost plusminus €5500. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1130. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11600. Daarmee bespaar je om en nabij €870, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0noemen we meerdere mogelijke werkzaamheden. Hierna benoemen we de populairste vormen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie van kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Stede Broec (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en ook een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Stede Broec isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2200 m3. Dat is dus al gauw €875 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal vind je de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Stede Broec. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3400)
€685
(€5350)
€950
(€9650)
Vloerisolatie€125
(€1200)
€220
(€1750)
€325
(€3600)
Spouwmuur€305
(€950)
€550
(€2775)
€905
(€3325)
HR++ glas€220
(€2875)
€280
(€3625)
€435
(€5375)
isolatie stede-broec 1616

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Stede Broec?

Waarom mijn woning in Stede Broec isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals Engie en Pure Energie, en draagt bij aan een beter klimaat. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €350, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande investeringen zoals isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Hieronder komen we met een handig overzicht van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Multimate, Gamma, Formido, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Stede Broec

Door gebruik te maken van (regionale) subsidies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Grofweg een kwart van de onkosten mag je terugvragen.
 • Voorwaarde is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Eveneens is het arbeidsloon ingedeeld in het kleine BTW tarief (9%). Dit geldt voor alle Nederlanders.
 • Misschien is er in Stede Broec een regeling voor extra subsidie. Probeer eens energiesubsidiewijzer.nl of www.stedebroec.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Stede Broec
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen door te isoleren. Vergeet niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente in het leven geroepen voor energiebesparende maatregelen in Stede Broec. Andere opties zijn Duurzaamheidslening, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Dankzij ons stappenplan kom je met een isolatieplan Stede Broec wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken wat er reeds is uitgevoerd. Via een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Stede Broec voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vergelijken van prijzen

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere goede isolatiebedrijven in Stede Broec. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden jou een gezond klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen