Isolatie Waterland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Waterland? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen als bijv. gevelisolatie en naden en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Waterland. Denk aan onderwerpen als schuin dak isoleren en Rc-waarde. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-waterland-1153

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Aangenamer wonen
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWaterland
Postcode1153
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31520 M3
Stroomverbruik kWh3060 kWh
Gemiddelde energierekening€168,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand bekijk je de interessantste toepassingen om een woning in Waterland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Waterland kan erg voordelig (ongeveer € 830 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1950 en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, isolatiechape, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Waterland kost plusminus €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1200. Je energiekosten dalen flink, tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Hiermee bespaar je om en nabij €790 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we meerdere rendabele opties. In onderstaande tekst bespreken we de meest interessante vormen.

 • Isoleren van garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Isoleren van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isoleren in Waterland (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste toekomst? Woning Waterland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Waterland. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan men terugverdienen in zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per doel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4200)
€725
(€6950)
€960
(€8300)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€285
(€1550)
€305
(€2900)
Spouwmuur€380
(€1250)
€460
(€2775)
€820
(€3075)
HR++ glas€195
(€1825)
€265
(€3475)
€435
(€4900)
isolatie waterland 1153

Actuele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Waterland?

Waarom mijn woning in Waterland isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieleverancier als Eneco en Pure Energie, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Zo ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met beperkte financiële middelen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van allerlei materialen. Hierna check je meer info over de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Multimate, Praxis, Gamma, Karwei, Hornbach, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: kan gemakkelijk passend worden gemaakt
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Waterland

Met hulp van een subsidie wordt woningisolatie nog aanlokkelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Ga je collectief isoleren met een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Plusminus 15 procent van de kosten mag je terugvorderen.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Eveneens rekenen ze voor arbeidsloon een 9% BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Waterland een potje voor dergelijke werkzaamheden. Benader eens energiesubsidiewijzer.nl of www.waterland.nl voor de status in juli 2024.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je profiteren van de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Waterland
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening met een lage rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Waterland. Bekijk ook eens de SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Waterland wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Waterland voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een actie aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Waterland. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een gezond binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen