Isolatie Diemen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Diemen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen met een prima rendement. Hieronder check je handige informatie over isolatie Diemen. We staan stil bij topics als de bodem isoleren en houten vloer isoleren. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-diemen-1111

 • Een fors lagere energierekening
 • Meer controle in de woning
 • Goed voor het klimaat
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDiemen
Postcode1111
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M3850 M3
Stroomverbruik kWh3150 kWh
Gemiddelde energierekening€125,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn meestal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina ontdek je de meest rendabele acties om jullie woning in Diemen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Diemen kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 980 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten zijn ongeveer €1750 en het bespaart circa €275 per jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als PUR schuim, chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meesteoningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Diemen kost ongeveer €4500. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. De besparing loopt op tot €740 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Het rendement is plusminus €910 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog meer interessante uitvoeringen. In de volgende paragraaf beoordelen we de interessantste opties.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Diemen (juni 2024)?

Willen jullie ook bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een groenere toekomst? Woning Diemen isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2800 m3. Dat is dus al gauw €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hierna berekenen we de hoogte van de investering wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Diemen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per soort tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3500)
€785
(€5750)
€970
(€8250)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€200
(€2100)
€305
(€2950)
Spouwmuur€190
(€1700)
€670
(€2175)
€875
(€3675)
HR++ glas€210
(€1975)
€315
(€4050)
€450
(€5050)
isolatie diemen 1111

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Diemen?

Waarom mijn woning in Diemen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert veel beter dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3975, dat betekent een winst van 295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Zo kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote acties zoals isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hornbach, Hubo, Karwei, Formido, Multimate, Praxis. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Diemen

Mede door subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel een beroep doen op subsidie.
 • Zo’n 20 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Eveneens valt het arbeidsloon onder het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Mogelijk is er in Diemen een lokaal subsidiepotje. Bezoek ook energiesubsidiewijzer.nl of www.diemen.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Diemen
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een interessante lening met een gunstige rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Diemen. Andere mogelijkheden zijn Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door middel van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Diemen wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Diemen voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Het dak voorzien van een extra schil kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Diemen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties resulteren in een gezonde leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Werk aan een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen