Isolatie Drechterland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Drechterland? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van muren en isolatie van verwarmingsbuizen kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je handige informatie over isolatie Drechterland. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-drechterland-1697

 • Interessante terugverdientijd
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Verantwoorde investering
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteDrechterland
Postcode1697
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31510 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€166,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina lees jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Drechterland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Drechterland is goedkoop beginnend bij € 750 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €240 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De prijzen zijn gemiddeld €1650 en het bespaart circa €225 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Drechterland kost gemiddeld €5100. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1210. Het rendement is al snel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12300. De winst is ong. €990 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Daarnaast onderscheiden we allerlei populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de interessantste alternatieven.

 • Garage-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Drechterland (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of bijdragen aan een bewuste toekomst? Woning Drechterland isoleren is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1250 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten als je het laat doen door een isolatiebedrijf in Drechterland. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Terugverdientijd berekenen
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3650)
€875
(€5350)
€1160
(€8400)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€180
(€1800)
€360
(€3600)
Spouwmuur€395
(€1050)
€750
(€2100)
€815
(€3575)
HR++ glas€230
(€2450)
€305
(€3725)
€410
(€5125)
isolatie drechterland 1697

Interessante Isolatiemerken:

 • HPX
 • Blauwplaat
 • NMC
 • Borgh
 • Bahco

Veel gestelde vragen aan de isolatiespecialist in Drechterland?

Waarom mijn woning in Drechterland isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan een lagere energienota bij een energieleverancier als Delta en Powerpeers, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, waarbij u een besparing realiseert van €270 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Is er zoveel te kiezen bij isoleren?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Vandaar analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grootse acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen een heleboel materialen. Op isolatierevolutie.nl lees je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Multimate, Praxis, Hornbach, Karwei. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Details over subsidie en energiebespaarlening gemeente Drechterland

Door de ondersteuning van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is in april 2017 opgeheven. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Circa een kwart van de kosten mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het verlaagde BTW-tarief (9%). Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Mogelijkerwijs vind jij in Drechterland extra geld beschikbaar. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.drechterland.nl voor de huidige regeleing.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Drechterland
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden zoals de Energiebespaarlening: een groene lening tegen een speciaal rentetarief speciaal voor energiebesparende maatregelen in Drechterland. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, GreenLoans, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Drechterland wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en maak een rondje om te kijken wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Drechterland voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Drechterland. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet wordt mede bepaald door je budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen