Isolatie Hoorn

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Hoorn? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen zoals plat dak isoleren of isolerende raambekleding kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Hoorn. Dit gaan om bijvoorbeeld thema’s als je spouwmuur isoleren en schijntocht. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-hoorn-1689

 • Lagere stookkosten
 • Een optimale leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Je kunt klein beginnen
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHoorn
Postcode1689
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2780 kWh
Gemiddelde energierekening€139,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand bekijk jij de interessantste methodes om je woning in Hoorn te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte met als effect een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hoorn is aantrekkelijk (al vanaf +/- € 770 voor rijwoningen) en je bespaart al snel €260 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven zijn zo’n €2000 en de besparing loopt op tot €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, steenwol, glaswol, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Hoorn kost je zo’n €5600. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1070. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €12200. Hiermee bespaar je om en nabij €830 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er verschillende interessante vormen. Hierna vermelden we de meest rendabele vormen.

 • Garage-isoleren: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isolatie schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Hoorn (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten en natuurlijk een duurzame gemeenschap? Woning Hoorn isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2500 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per 12 maanden. Op deze website check je de hoogte van de investering wanneer je het laat doen door een isolatiebedrijf in Hoorn. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3200)
€615
(€6100)
€1240
(€9100)
Vloerisolatie€150
(€1450)
€260
(€2650)
€400
(€3100)
Spouwmuur€360
(€950)
€690
(€2200)
€840
(€3100)
HR++ glas€220
(€2125)
€270
(€3325)
€405
(€4700)
isolatie hoorn 1689

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ voor de isolatiespecialist in Hoorn?

Waarom mijn woning in Hoorn isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Essent en Nuon, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3775 en dat bespaart tot €220, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de eerste stappen dus zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende investeringen als gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen kun jij al veel betekenen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand komen we met een handig overzicht van het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Hornbach, Formido, Multimate, Karwei. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Hoorn

Door gebruik te maken van opties voor subsidie wordt je woning isoleren nog verleidelijker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Ben je lid van een VvE, een vereniging van eigenaren? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 15% van de kosten krijg je weer terug.
 • De richtlijn is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder rekenen ze voor arbeidsloon een interessante (9%) BTW-tarief. Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Hoorn een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.hoorn.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Hoorn
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren door je huis te isoleren. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening: een speciaal soort lening tegen een aantrekkelijke rente speciaal voor energiebesparende maatregelen in Hoorn. Bekijk ook eens Groene lening, Duurzaamheidslening, Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Hoorn wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hoorn voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij betrouwbare isolatiebedrijven in Hoorn. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een aangename leefomgeving en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabele leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen