Isolatie Ouder-Amstel

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Ouder-Amstel? Gedegen isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de kruipruimte isoleren en isolerende kozijnen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl bekijk je belangrijke informatie over isolatie Ouder-Amstel. We zoomen in op thema’s als de binnengevel isoleren en glaswol. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-ouder-amstel-1191

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig leefklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Tevens geluidsisolatie
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
Postcode1191
Netnummer020 (+3120)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh2960 kWh
Gemiddelde energierekening€150,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: materialen en hun prijzen

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna bekijk jij de interessantste acties om je woning in Ouder-Amstel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ouder-Amstel kan erg voordelig (plusminus € 750 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De kosten variëren rond €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ouder-Amstel kost je zo’n €5650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11200. Hiermee bespaar je ongeveer €950 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast onderscheiden we verscheidene mogelijke opties. Hieronder beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Ouder-Amstel (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en een CO-2 reducerende toekomst? Woning Ouder-Amstel isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2175 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per jaar. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je in zee gaat met een isolatiebedrijf in Ouder-Amstel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Het isoleren van een dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3700)
€785
(€6800)
€1210
(€8300)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€285
(€1850)
€395
(€3100)
Spouwmuur€255
(€1250)
€550
(€2400)
€790
(€3575)
HR++ glas€235
(€2575)
€315
(€4225)
€360
(€4525)
isolatie ouder-amstel 1191

Bekende Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

Actuele vragen omtrent een isolatiespecialist in Ouder-Amstel?

Waarom mijn woning in Ouder-Amstel isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier zoals Essent of Oxxio, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100, waarbij u een besparing realiseert van €335 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan check je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten zoals vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. In de box hieronder tref je een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Karwei, Gamma, Hornbach, Formido, Hubo, Multimate. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie rondom subsidie en energiebespaarlening gemeente Ouder-Amstel

Dankzij (regionale) subsidies wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Om en nabij 15% van de offerte mag je terug verwachten.
 • De richtlijn is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het 9% BTW-tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Soms is er in Ouder-Amstel een subsidie of duurzaamheidslening. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.ouder-amstel.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Ouder-Amstel
Het is onmiskenbaar: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Ouder-Amstel. Ook interessant is de Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Ouder-Amstel wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ouder-Amstel voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Ouder-Amstel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen leiden tot een gezond klimaat in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen