Isolatie Opmeer

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Opmeer? Goed toegepaste isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen als plat dak isoleren of isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op deze website komen we met nuttige informatie over isolatie Opmeer. Je komt meer te weten over topics als radiatorfolie plaatsen en warmtelekken. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijf-opmeer-1716

 • Veel minder betalen voor energie
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Erkende uitvoerders

ProvincieNoord-Holland
GemeenteOpmeer
Postcode1716
Netnummer0226 (+31226)
Gasverbruik M31460 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In de volgende paragraaf vind jij de populairste acties om jullie woning in Opmeer te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Opmeer is voordeling (al vanaf € 860 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn zo’n €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €275 p/jaar. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als steenwol, dekens, icynene, folie. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Opmeer kost zo’n €5050. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1080. De potentiële besparing ligt op €710 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €13000. Het voordeel is circa €830 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog meer alternatieve uitvoeringen. Hierna beschrijven we de meest populaire alternatieven.

 • Garage-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isoleren in Opmeer (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige toekomst? Woning Opmeer isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2550 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €825 per jaar. Op deze pagina vind je de hoogte van de investering wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Opmeer. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 6 procent spaarrente. Het dak isoleren kan terugverdiend worden in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3250)
€855
(€5950)
€1200
(€9350)
Vloerisolatie€150
(€1350)
€215
(€2550)
€380
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1725)
€710
(€2475)
€835
(€3300)
HR++ glas€190
(€2275)
€330
(€3900)
€450
(€4900)
isolatie opmeer 1716

Professionele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Opmeer?

Waarom mijn woning in Opmeer isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Greenchoice of Pure Energie, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €4000, waarbij u een besparing realiseert van €240, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat moet ik doen als ik wil isoleren?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige activiteiten als vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je meer info over veel gebruikte types. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hornbach, Karwei, Hubo, Formido, Gamma, Praxis. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Opmeer

Met hulp van subsidiemogelijkheden wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidiepot is in 2017 volledig afgeschaft. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Zo’n 20% van de kosten krijg je weer terug.
 • De regel is dat het ten minste 2 energiebesparende maatregelen betreft.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het interessante (9%) BTW-tarief. Hier kunnen alle woningeigenaren gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Opmeer een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.opmeer.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Opmeer
Het is onderhand wel helder: je kunt fors besparen met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente relevant voor energiebesparende maatregelen in Opmeer. Bekijk ook eens SVn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Opmeer wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Opmeer voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Opmeer. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een warm en comfortabel huis en structureel lagere energielasten. De volgorde van isoleren is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen