Isolatie Beverwijk

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Beverwijk? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals buitenmuren isoleren en tochtwering kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op isolatierevolutie.nl lees je uitgebreide informatie over isolatie Beverwijk. Je komt meer te weten over belangrijke onderwerpen zoals radiatorfolie aanbrengen en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijf-beverwijk-1941

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettig wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Beperking geluiden van buiten
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeverwijk
Postcode1941
Netnummer0251 (+31251)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2690 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: info voor het kiezen

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website achterhaal je de interessantste stappen om een woning in Beverwijk te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Beverwijk is goedkoop (om en nabij de € 730 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €185 per jaar (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De kosten variëren rond €1925 en de winst ligt rond de €230 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn icynene, steenwol, glaswol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Veel daken van Hollandse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Beverwijk kost plusminus €5100. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €950. De besparing loopt op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11200. Je profiteert van pakweg €770 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna vermelden we de meest interessante oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isoleren schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Isolatie van kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Beverwijk (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor bezuinigen op de energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke maatschappij? Woning Beverwijk isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. De besparing komt neer op €975 per jaar. Onderstaand calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je kiest voor een isolatiebedrijf in Beverwijk. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3450)
€585
(€7350)
€1080
(€8350)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€285
(€2000)
€365
(€2850)
Spouwmuur€205
(€1550)
€710
(€2200)
€825
(€3050)
HR++ glas€245
(€1825)
€315
(€3125)
€360
(€5000)
isolatie beverwijk 1941

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Beverwijk?

Waarom mijn woning in Beverwijk isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Delta en Powerpeers, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat bespaart tot €335 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Grote activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met uiteenlopende materialen. Onderstaand ontdek je een handig overzicht van het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Multimate, Gamma, Hornbach, Karwei, Hubo, Formido. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Beverwijk

Door gebruik te maken van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen? De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Circa 20 procent van de kosten mag je terug verwachten.
 • Uitgangspunt is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Verder geldt voor arbeid het 9% BTW-tarief. Dit geldt voor iedereen.
 • Misschien is er in Beverwijk een potje voor dergelijke werkzaamheden. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.beverwijk.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Beverwijk
Het is onderhand wel helder: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening: een interessante lening met een lage rente dat moet worden besteed aan energiebesparende maatregelen in Beverwijk. Bekijk ook eens de GreenLoans, Groene lening, Nationaal Energiebespaarfonds, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Via ons stappenplan creëer je een isolatieplan Beverwijk wat matcht met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Wat is de leeftijd van het huis en achterhaal ook zeker welke maatregelen getroffen zijn. Gebruikmakend van een warmtescan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld enkel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Beverwijk voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Beverwijk. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezond klimaat in huis en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen