Isolatie Koggenland

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Koggenland? Een grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuren isoleren of tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Koggenland. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende deuren en lambda waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijf-koggenland-1652

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een gezonde leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Minder geluidsoverlast
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieNoord-Holland
GemeenteKoggenland
Postcode1652
Netnummer0229 (+31229)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh3170 kWh
Gemiddelde energierekening€163,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand bekijk jij de meest toegepaste methodes om jouw woning in Koggenland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte en het biedt een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Koggenland is goedkoop (rond de € 750 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €270 per jaar (kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren voorkomt dat warmte kan ontsnappen en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten variëren rond €1600 en het bespaart circa €255 p/jaar. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, folie. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in Nederland kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Koggenland kost je zo’n €5400. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je energiekosten dalen flink, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Je profiteert van ongeveer €780, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0kennen we nog een aantal rendabele uitvoeringen. Hierna bediscussiëren we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isoleren in Koggenland (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een duurzame samenleving? Woning Koggenland isoleren is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2175 m3. Dat is dus al gauw €950 per 12 maanden. Onderstaand bekijk je de uiteindelijke kosten als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Koggenland. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met 6 procent rente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3650)
€745
(€4900)
€1010
(€9400)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€185
(€2600)
€355
(€2750)
Spouwmuur€355
(€1750)
€500
(€1950)
€855
(€3575)
HR++ glas€220
(€2200)
€305
(€3725)
€355
(€4775)
isolatie koggenland 1652

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Koggenland?

Waarom mijn woning in Koggenland isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Oxxio, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een gezonde leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3475, dat betekent een winst van 325 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Dan ontdek je waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Is het mogelijk om zelf mijn woning te isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Diepgaande werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Formido, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Multimate. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Koggenland

Door te profiteren van (regionale) subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op subsidie? De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 20% van de verkoopprijs mag je terug verwachten.
 • Het is een must dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Evengoed valt het arbeidsloon onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Dit geldt voor alle particulieren.
 • Af en toe is er in Koggenland een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.koggenland.nl voor meer informatie.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je recht op de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Koggenland
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen voor de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een lage rente bedoeld voor energiebesparende maatregelen in Koggenland. Ook interessant is de GreenLoans, Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Koggenland wat schikt naar jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Koggenland voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Koggenland. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een prettige leefomgeving en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen