Isolatie Bloemendaal

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Bloemendaal? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Op deze pagina check je belangrijke informatie over isolatie Bloemendaal. We staan stil bij items als isolerende raamfolie en purschuim. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijf-bloemendaal-2061

 • Minder energielasten
 • Temperatuur in eigen hand
 • Vermindering Milieu-impact
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Veel lokale specialisten

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBloemendaal
Postcode2061
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M32120 M3
Stroomverbruik kWh3630 kWh
Gemiddelde energierekening€221,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Op dat moment verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Later isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatierevolutie.nl vind je de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Bloemendaal te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als effect een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bloemendaal is interessant (al vanaf +/- € 740 voor rijwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1750 en de besparing loopt op tot €245 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, PUR schuim, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Nederlandse daken zijn matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bloemendaal kost doorgaans €5500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1160. De potentiële besparing ligt op €740 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11200. Het rendement is plusminus €870 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog meer aantrekkelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna praten we over de populairste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isoleren in Bloemendaal (april 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een energiebewuste samenleving? Woning Bloemendaal isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 kan er veel bereikt worden. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2375 m3. De besparing komt neer op €825 (jaarlijks). Op deze pagina bekijk je de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Bloemendaal. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan stukken beter.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd. Per optie tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€725
(€4650)
€1090
(€9400)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€265
(€2400)
€300
(€2950)
Spouwmuur€190
(€1275)
€450
(€2725)
€835
(€3625)
HR++ glas€190
(€1925)
€315
(€3350)
€405
(€5250)
isolatie bloemendaal 2061

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Eurofast
 • Simson
 • Delta
 • IKO enertherm

FAQ voor de isolatiespecialist in Bloemendaal?

Waarom mijn woning in Bloemendaal isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Nuon, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, waarbij u een besparing realiseert van €325 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Op welke manier moet ik isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Hierna lees je een samenvatting van de meest populaire soorten. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Multimate, Hubo, Praxis, Formido, Karwei. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Info over subsidie en energiebespaarlening gemeente Bloemendaal

Dankzij subsidies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. De vraag is natuurlijk; wat krijg jij? De landelijke aankoopsubsidie kan je niet meer aanvragen. Wel zijn er diverse speciale maatregelen:

 • Woon je met een Vereniging van Eigenaren (VVE) in bijvoorbeeld een appartementencomplex? Dan kan je wel gebruik maken van de subsidie.
 • Grofweg 15% van de kosten zijn terug te vragen.
 • Uitgangspunt is dat er twee of meer energiebesparende maatregelen worden uitgevoerd.
 • Evengoed vallen de manuren onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Soms is er in Bloemendaal een speciaal potje beschikbaar. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.bloemendaal.nl voor de actuele mogelijkheden.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Bloemendaal
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan is er altijd de Energiebespaarlening: een prachtige lening met een schappelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Bloemendaal. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening, Groene lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Met behulp van de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Bloemendaal wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Bloemendaal voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Bloemendaal. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties bieden jou een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen