Isolatie Alkmaar

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Alkmaar? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en tochtstrips of tochtbanden heb je een veel lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Alkmaar. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolatie van de gevel en soorten isolatiewaarden. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-alkmaar-1801

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een prettig binnenklimaat
 • Minder vervuiling
 • Ook geluidswerend
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieNoord-Holland
GemeenteAlkmaar
Postcode1801
Netnummer072 (+3172)
Gasverbruik M31170 M3
Stroomverbruik kWh2610 kWh
Gemiddelde energierekening€135,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verlies je de warmte van je CV door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf ontdek je de populairste onderdelen om een woning in Alkmaar te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Alkmaar is goedkoop (gemiddeld zo’n € 770 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €215 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1850 en je bespaart al snel €280 p/jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn glaswol, folie, icynene, dekens. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Alkmaar kost ongeveer €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1180. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Dit levert op grofweg €960 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast bestaan er diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur-isoleren: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Alkmaar (juni 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en een bewuste toekomst? Woning Alkmaar isoleren kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 op jaarbasis. Op deze pagina vind je de kosten (bij benadering) als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiebedrijf in Alkmaar. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie heb je terugverdiend in 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren. Per doel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3100)
€715
(€7150)
€1040
(€8400)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€185
(€2250)
€385
(€3300)
Spouwmuur€390
(€1400)
€750
(€2225)
€895
(€3225)
HR++ glas€230
(€2775)
€275
(€3075)
€450
(€4650)
isolatie alkmaar 1801

Actuele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Alkmaar?

Waarom mijn woning in Alkmaar isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energieaanbieder zoals Greenchoice of Oxxio, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel wooncomfort en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3450 en dat levert gemiddeld op €325, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op die manier achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Omvangrijke onderhoudswerkzaamheden als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatierevolutie.nl vind je praktische info over de diverse mogelijkheden. Te koop bij toonaangevende bouwmarkten als Praxis, Formido, Gamma, Hubo, Multimate, Karwei. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over subsidie en energiebespaarlening gemeente Alkmaar

Door de ondersteuning van een subsidie wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik? De landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Echter kun je wel gebruik maken van de volgende opties:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Ongeveer 25 procent van de factuur mag je terugvorderen.
 • Een voorwaarde is dat jullie 2 of meer energiebesparende maatregelen tegelijk nemen.
 • Tevens wordt de benodigde arbeid verrekend tegen het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Zo nu en dan is er in Alkmaar extra geld beschikbaar. Check ook energiesubsidiewijzer.nl of www.alkmaar.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen met de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Alkmaar
Het is onderhand wel helder: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt dan is er altijd de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Alkmaar. Andere opties zijn Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door gebruik te maken van het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Alkmaar wat strookt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere enkel glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Alkmaar voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Alkmaar. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen bieden jou een aangenaam en prettig klimaat en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanHierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal de gezondheid. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen