Isolatie Gooise Meren

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Gooise Meren? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering zoals bijvoorbeeld bodemisolatie of buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Gooise Meren. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals radiatorisolatie en subsidie Isolatie juli 2024. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijf-gooise-meren-1400

 • Lagere energiekosten
 • Meer warmte en minder vocht
 • Verantwoorde investering
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Soorten isolatie: welke zijn er?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt de warmte in huis door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website ontdek je de meest rendabele toepassingen om een woning in Gooise Meren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Gooise Meren is voordeling (ongeveer € 710 voor een tussenhuis) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren zorgt voor minder afkoeling in de vloer en verlaagt het energiegebruik. De tarieven fluctueren rond de €1800 en je bespaart al snel €200 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak door een aannemer voor isolatie in Gooise Meren kost zo’n €5200. Ben jij een klusser? Dan kost het circa €1040. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12000. Hiermee bespaar je ong. €780 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we diverse mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Gooise Meren (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Woning Gooise Meren isoleren is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. Dat komt neer op €1025 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de totale prijs als je dit laat doen door een isolatiebedrijf in Gooise Meren. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten veel voordeliger.

Terugverdientijd berekenen
De woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 5% spaarrekening. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3750)
€755
(€6100)
€1130
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1150)
€200
(€1650)
€365
(€2950)
Spouwmuur€205
(€1400)
€740
(€2275)
€925
(€3275)
HR++ glas€215
(€2750)
€320
(€3050)
€395
(€4675)
isolatie gooise-meren 1400

Bekende Isolatiemerken:

 • Isover
 • Petralana
 • Ursa
 • HPX
 • Blauwplaat

FAQ voor de isolatiespecialist in Gooise Meren?

Waarom mijn woning in Gooise Meren isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Delta en Qurrent, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3500 en dat bespaart tot €350 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Hoe weet ik wat ik thuis moet isoleren?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Op die manier ziet u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Hoe kan ik zelf mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Formido, Gamma, Hornbach, Praxis, Hubo, Karwei. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over subsidie en energiebespaarlening gemeente Gooise Meren

Door (regionale) subsidies wordt een huis isoleren interessanter. Heb ik recht op subsidie? De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Toch zijn er nog verschillende mogelijkheden:

 • Zit je in een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog wel een subsidie aanvragen.
 • Zo’n 15 procent van de verkoopprijs mag je terugvorderen.
 • Randvoorwaarde is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Ook vallen de manuren onder het aantrekkelijke (9%) BTW-tarief. Hier profiteert iedereen van.
 • Zo nu en dan is er in Gooise Meren een potje voor dergelijke werkzaamheden. Surf naar energiesubsidiewijzer.nl of www.gooisemeren.nl voor de huidige regeleing.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je nog wel een subsidie aanvragen.

Subsidie via energieloket Gooise Meren
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een duurzame lening met concurrerende rentepercentages opgezet voor energiebesparende maatregelen in Gooise Meren. Bekijk ook eens Nationaal Energiebespaarfonds, GreenLoans, Duurzaamheidslening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Gooise Meren wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Gooise Meren voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Gooise Meren. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen