Isolatie Huizen

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Huizen? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen als bijv. binnenmuren isoleren en schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een prima rendement. Op isolatierevolutie.nl ontdek je waardevolle informatie over isolatie Huizen. Je leest uitvoerig over onderwerpen als tochtstrips of tochtbanden en energiebespaarlening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijf-huizen-1271

 • Aantrekkelijk rendement
 • Een prettig binnenklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Snel te plaatsen
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1271
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke soorten van isolatie zijn het beste?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje tref jij de meest rendabele stappen om een woning in Huizen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Huizen is financieel toegankelijk (gemiddeld zo’n € 720 voor een rijtjeshuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €295 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven variëren rond €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €235 per jaar. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Veel van de Nederlandse daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak verbeteren door een aannemer voor isolatie in Huizen kost gemiddeld €4850. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1020. De besparing loopt op tot €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De tarieven kunnen oplopen tot €12800. Het voordeel is om en nabij €750 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal alternatieve oplossingen. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest rendabele alternatieven.

 • Garage isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isoleren in Huizen (juli 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten en tegelijk een energiezuinige wereld? Woning Huizen isoleren is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de totale kosten zodra dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Huizen. Heb je zelf verstand van verbouwen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Terugverdientijd berekenen
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3300)
€875
(€7500)
€910
(€9950)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€170
(€1800)
€380
(€2700)
Spouwmuur€235
(€1050)
€440
(€2150)
€885
(€3425)
HR++ glas€205
(€2625)
€260
(€4050)
€360
(€4950)
isolatie huizen 1271

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Siniat
 • Fermacell
 • Meuwissen
 • Unilin

Wat jij moet weten van een isolatiespecialist in Huizen?

Waarom mijn woning in Huizen isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Greenchoice of NLE, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een prettig leefklimaat en een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3625 en geeft een besparing van €345 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Wat is de eerste stap bij isoleren?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Zelf mijn woning isoleren, kan dat?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende acties zoals isoleren van gevel, vloer of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Op deze website komen we met een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Multimate, Karwei, Hubo, Gamma, Praxis, Hornbach. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van subsidie of energiebespaarlening gemeente Huizen

Met hulp van subsidies wordt een huis isoleren verleidelijker. Wat zijn de huidige mogelijkheden? De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Toch is er nog veel mogelijk:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je profiteren van een aantrekkelijke regeling.
 • Plusminus 15% van de kosten kan je terugvragen.
 • De eis is dat het om minimaal 2 energiebesparende maatregelen gaat.
 • Verder is het arbeidsloon ingedeeld in het BTW (9%) laag tarief. Hier mag iedereen gebruik van maken.
 • Zo nu en dan is er in Huizen een regeling voor extra subsidie. Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl of www.huizen.nl voor meer informatie.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is nog steeds de ISDE-subsidie van kracht.

Subsidie via energieloket Huizen
Het is overduidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening: een unieke lening met een schappelijke rente opgezet voor energiebesparende maatregelen in Huizen. Alternatieve regelingen zijn Duurzaamheidslening, GreenLoans, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Door ons stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Huizen wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Huizen voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Huizen. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettig leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Een reactie plaatsen