Isolatie Haarlemmerliede en Spaarnwoude

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van schuine dak en radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal bekijk je handige informatie over isolatie Haarlemmerliede en Spaarnwoude. We staan stil bij vraagstukken over schuimstrips en purschuim. Direct aan de slag? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijf-haarlemmerliede-en-spaarnwoude-2064

 • Lagere energierekening
 • Minder last van vocht
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Snel te plaatsen
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHaarlemmerliede en Spaarnwoude
Postcode2064
Netnummer023 (+3123)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3360 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Uit welke soorten van isolatie kan ik kiezen?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand achterhaal je de meest interessante stappen om jouw woning in Haarlemmerliede en Spaarnwoude te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude is goedkoop (gemiddeld zo’n € 720 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €260 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De prijzen zijn zo’n €1725 en de besparing loopt op tot €240 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Haarlemmerliede en Spaarnwoude kost plusminus €4550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Je profiteert van plusminus €800 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we nog meer vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna beoordelen we de meest toegepaste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isoleren in Haarlemmerliede en Spaarnwoude (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of bijdragen aan een duurzame gemeenschap? Woning Haarlemmerliede en Spaarnwoude isoleren is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1200 per jaar. Onderstaand ontdek je de gemiddelde kosten als je dit overlaat aan een isolatiebedrijf in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn in dat geval erg interessant.

Terugverdientijd berekenen
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd. Per soort vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3250)
€785
(€6250)
€1080
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1150)
€210
(€1900)
€320
(€3250)
Spouwmuur€225
(€1700)
€470
(€2025)
€940
(€3500)
HR++ glas€235
(€2675)
€275
(€3500)
€380
(€4625)
isolatie haarlemmerliede-en-spaarnwoude 2064

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Knauf Insulation
 • Isover
 • Petralana
 • Ursa

FAQ voor de isolatiespecialist in Haarlemmerliede en Spaarnwoude?

Waarom mijn woning in Haarlemmerliede en Spaarnwoude isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Budget Energie of Pure Energie, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Bovendien biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3875 en dat bespaart tot €285 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Hoe maak ik de beslissing wat ik moet isoleren?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Vandaar komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke maatregelen zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website check je een handig overzicht van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Praxis, Multimate, Hubo, Gamma, Hornbach, Formido. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over subsidie en energiebespaarlening gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Door de ondersteuning van een subsidie wordt een huis isoleren verleidelijker. Heb ik recht op een tegemoetkoming? De bekende landelijke subsidieregeling is in 2017 volledig afgeschaft. Er zijn echter wel enkele regelingen bekend:

 • Voer je maatregelen namens een Vereniging van Eigenaren (VVE)? Dan kan je nog een mooi bedrag terugkrijgen.
 • Grofweg 25 procent van de factuur kan je terugvorderen.
 • De conditie is de de VVE binnen 12 maanden minimaal 2 energiebesparende maatregelen uitvoert.
 • Tevens valt het arbeidsloon onder het kleine BTW tarief (9%). Hier kan iedereen van profiteren.
 • Misschien is er in Haarlemmerliede en Spaarnwoude een regeling voor extra subsidie. Zie ook energiesubsidiewijzer.nl of www.haarlemmerliede.nl voor opties in juli 2024.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de ISDE-subsidie.

Subsidie via energieloket Haarlemmerliede en Spaarnwoude
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan de overheid of gemeente jou helpen met de Energiebespaarlening: een duurzame lening tegen een aantrekkelijke rente met als uitgangspunt energiebesparende maatregelen in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Relevante alternatieven zijn de Nationaal Energiebespaarfonds, Groene lening, SVn Duurzaamheidslening, Duurzaamheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Door onderstaande tips bouw jij het isolatieplan Haarlemmerliede en Spaarnwoude wat overeenstemt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Haarlemmerliede en Spaarnwoude voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Prijzen vergelijken

  Weet je waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam warm huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Een reactie plaatsen